Вхід | Реєстрація

Охоронець «Ботаніка», який отримав два кульових поранення в голову, вийшов з коми

Охоронець «Ботаніка», який отримав два кульових поранення в голову, вийшов з коми

Травмованого охоронця перевели з Полтавської обласної лікарні до Кобеляцької ЦРЛ. Рідні постраждалого просять, щоб його відправили на лікування в село Світлогірське

Охоронця кафе «Ботанік», який отримав два кульові поранення в голову, виписаний із Полтавської обласної клінічної лікарні ім. Скліфосовського та переведений до районної лікарні у Кобеляках. Наразі 40-річний чоловік лежить у реанімаційному відділені. Про це повідомили рідні постраждалого – пише «Полтавщина».

Чоловіка виписали, бо він вже тривалий час перебуває в обласній лікарні. Лікар повідомив, що нейрохірургія йому вже не потрібна і тому треба звільнити місце для інших. Чоловіка перевели у Кобеляки, бо він родом із цього району.

Охоронець прийшов у свідомість, але не говорить, прикутий до ліжка і йому потрібен постійний догляд. Рідні скаржаться на умови в Кобеляцькій лікарні й сподіваються, що його переведуть в село Світлогірське. В селі є відділ нейрохірургії, а в Кобеляках немає. В цьому селі живе родина постраждалого і їм буде зручніше за ним доглядати.

— Я думаю йому вдома буде краще. І їсти йому свіже зможемо принести. З ним потрібно розмовляти, щоб він чув голос рідних, щоб він був у свідомості. Масажисток йому б найняли, які зранку і ввечері його розминали. В Кобеляках він буде без нагляду, ми не можемо туди постійно їздити, — розповіла племінниця постраждалого.

Лікарі Кобеляцької лікарні спостерігають за пацієнтом і невдовзі мають зібрати консиліум, щоб вирішити, чи переводити його у Світлогірське.

— Всі аналізи у нього в нормі, дихає без апарату. Погляд як у звичайної людини. Пробує щось говорити губами, але не виходить, бо в нього трубка в горлі. Але йому потрібно тренуватися писати та називати абетку. Потрібно біля нього сидіти. Тітка приїхала, ліки купили й бігом поїхала на роботу. Головне, щоб брали аналізи на білок, щоб його рівень не впав. Більша частина грошей пішла на підняття рівня білка. Лікарі в Кобеляках спостерігають за ним, бо тільки його отримали. Не знаю, чи є в них прилад, який відкачує мокротиння з легень. Можливо, ми цей препарат придбаємо.

На лікування чоловіка рідні витратили понад 60 тисяч гривень. Чоловіку ще повинні зробити операцію, щоб закрити отвори в черепі пластиною. А далі — пройти тривалу реабілітацію.

Номер картки для допомоги: 4149 4991 2892 9955. Отримувач: Марина Кільчевська

Нагадаємо, 6 серпня, пізно ввечері на вул. 1100-річчя Полтави чоловік двічі вистрелив у голову охоронцю кафе «Ботанік». Наступного дня поліція затримала 62-річного підозрюваного Віктора Малого. У нього вилучили 4000 набоїв, нацистську символіку та 8 револьверів, один з яких — той, з якого він стріляв у людину. Свою провину чоловік не визнав. Суд відправив підозрюваного під варту.


Автор: Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2019, 11:11 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації