Вхід | Реєстрація

Бутенківський переворот: спроба номер 1

Бутенківський переворот: спроба номер 1
Павло Гунжель: «Включіть питання про недовіру»

Під час позачергової сесії Бутенківської об’єднаної територіальної громади з уст одного із депутатів пролунала пропозиція висловити недовіру голові громади Миколі Скрильнику.

Позачергову сесію в Бутенках скликали на вимогу частини депутатів. Ті висловили бажання повернутися до розгляду скандального питання щодо розміщення агрофірмою «Добробут» сотень тонн мінеральних добрив на території колишньої тракторної бригади.

Одразу після початку сесійного засідання слова для виступу попросив депутат від Дрижиної Греблі Кирило Проскурня. Він згадав, що депутати вирішили дізнатися, яких заходів вжив голова ОТГ Микола Скрильник для того, щоб добрива, розміщені на території тракторної бригади, вивезли. А потім, у ході свого розлогого виступу, Проскурня висловив цілий ряд претензій до роботи керівника громади. Говорив і про занадто великі повноваження, надані виконкому, який, за словами Кирила Антоновича, перебрав на себе функції, що мали виконувати депутати. Згадав і про великі премії та зарплати сільських чиновників, про незрозумілий алгоритм прийняття рішень щодо ремонту доріг. Справа дійшла до словесної перепалки між депутатом і Скрильником. Урешті-решт, Проскурня запропонував висловити недовіру голові ОТГ.

У свою чергу, Павло Гунжель, як голова регламентної комісії, висловив цілий ряд зауважень щодо виставленого на порядок денний питання. Він заявив, що депутати, які стали ініціаторами скликання сесії, зовсім по-іншому формулювали питання, що мали розглянути. А потім запропонував підтримати пропозицію Проскурні і розглянути ще й питання про недовіру Скрильнику.

І Проскурня, і Гунжель заявили, що мінеральні добрива КАС, розміщені «Добробутом» на території тракторної бригади, потрібно вивезти. Говорили про можливу екологічну катастрофу і про те, що в агрофірми немає відповідних документів на землю. Отже, «Добробут» не мав права розпочинати будь-яку діяльність на території тракторної бригади.

Микола Скрильник у своєму виступі повідомив, що агрофірма «Добробут» мала договір на оренду згаданої земельної ділянки, датований ще 2004 роком. Згадав і про договір від 2016 року.

Микола Володимирович нагадав, що вже в 2020-му депутати планували розмістити на частині території тракторної бригади сортувальну станцію для розділення твердих побутових відходів. Саме через це будівлі і охороняли коштом громади.

Тоді на трибуну вийшов депутат Георгій Барсуков і заявив, що сесію необхідно провести у закритому режимі. За його словами, депутати повинні поговорити між собою і з головою ОТГ без сторонніх людей. Особливо небажаними, за словами Барсукова, будуть представники «Добробуту».

Опонувати Барсукову одразу взявся інший депутат Микола Касян. Він заявив:

— А як же ми прийматимемо рішення, не вислухавши спеціалістів? Та й повагу до людей потрібно виявити. Вони ж до нас спеціально приїхали. А охорону із будівель хочуть зняти для того, щоб їх розтягти. Жора (від редакції: Георгій Барсуков) уже там проїхав, побачив, що чермету там багато. Красти є що.

Після дискусії, яка постійно переходила на крик, Микола Скрильник відмовився змінювати формулювання питання, внесеного до порядку денного. Відмовився і вности додаткові питання про висловлення йому недовіри та проведення сесії в закритому режимі. Знову почався несамовитий ґвалт. У один із моментів до трибуни знову вибіг Гунжель і заявив, що як голова регламентної комісії ставить питання на розгляд. Але до голосування знову не дійшло.

Урешті-решт, коли пристрасті трішки вгамувалися, Скрильнику вдалося оголосити, що сесія продовжить свою роботу вже у п’ятницю, після того, як депутати додатково опрацюють всі питання під час засідань комісій.

Представникам «Добробуту» виступити так і не дали. Один із них, Микола Сердюк, у кулуарах голосно обурювався:

— КАС їм не такий. Вся Європа із ним працює. У Білорусі його під відкритим небом ледве не в селах зберігають. Так забороніть усе, закрийте всі підприємства. І — на Польщу.

Уже вийшовши із сесійного залу, Анатолій Таранушич, заступник директора «Добробуту», прокоментував:

— Безумовно, у нас є і документи на оренду земельної ділянки, і всі дозволи на добрива. Безумовно, ми витримали всі вимоги, що регламентують розміщення цих добрив. Усе це ми можемо у спокійній обстановці донести до депутатів.

А під час дискусії із Кирилом Проскурнею, що відбулась на вулиці, Таранушич нагадав:

— Висловити недовіру керівнику органу місцевого самоврядування дуже важко. У свій час ми в районній раді двічі намагалися провести рішення про висловлення недовіри голові. І нічого не вийшло, регламенту не дотрималися. Так і у вас. Ну, проголосували б ви за недовіру Скрильнику, він би оскаржив це рішення в суді. І виграв би суд.

Так чи інакше, а пропозиція про висловлення недовіри голові Бутенківської ОТГ була озвучена. Що це було? Можливо, спроба «перевороту», можливо, спонтанне рішення депутата, обуреного діями посадовця.
Спроба номер 1 виявилася невдалою. Але ж настане ще й п’ятниця. І сесія відновить свою роботу.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2019, 17:14 | Кобеляки | Політика
1. ИВЕН / 3 жовтня 2019, 18:30
Руководство ДОБРОБУТА-красавы-не даром свои права отстаивают

Вот так-бы и депутатам научиться отстаивать права своих сограждан(только в юридическо правовой плоскости а не ГОРЛОПАНЫТЬ...
2. Beri Mor / 4 жовтня 2019, 10:31
1.ИВЕН
«Руководство ДОБРОБУТА-красавы-не даром свои права отстаивают»

Та да,особливо Таранушич (людина з великої букви,як писав тут один крєндєль).Ця людина за копійку цілі села в гроб загнати согласна.
3. ИВЕН / 4 жовтня 2019, 22:10
ДААА--НЕ ЗНАЛ-А НА ВИД ТАКОЙ СОЛИДНЫЙ(ЛАДИЛ СО ВСЕМИ--И СИНИМИ И КРАСНЫМИ И БЕЛЫМИ...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації