Вхід | Реєстрація

Під час повені половину районів області заллє водою

Населені пункти 13 районів Полтавської області з 25 потерпатимуть цьогоріч від повені. Хоча повінь ще не розпочалась, а в деяких містах і районах Полтавщини відмічені локальні осередки підтоплення. Так, внаслідок танення снігу уже виникла загроза підтоплення території у Глобинському районі — 25 господарств; Кременчуцькому районі — 4 будинки та 250 господарств; у м. Лохвиця — 3 будинки та 3 господарства; у Новосанжарському районі — 2 будинки та 10 господарств.
Минулого тижня з метою недопущення підтоплення населених пунктів с. Кам'яні Потоки, с. Садки Кременчуцького району, с. Бугаївка Глобинського району, сел. Нові Санжари, м. Лохвиця рятувальники області відкачали 1288 куб. м. талих вод.
Про заходи профілактики та боротьби з повінню говорили на сьогоднішній селекторні нараді щодо організації безаварійного пропуску льодоходу та весняної повені, яку провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Баранов.
Згідно з інформацією, яка надійшла від Держгідромету України, на Полтавщині «слід очікувати складних умов проходження повені з підтопленням населених пунктів та господарських об'єктів у басейні річок Ворскла та Псел (Кобеляцький, Кременчуцький та Гадяцький райони)».
За розрахунками полтавців, у зони підтоплення можуть потрапити:
1. В басейні річки Ворскла: - в Котелевському районі: с. Млинки, с. Матвіївка; - в Диканському районі: с. Кардашівка, с. Писарівщина, с. Михайлівка, с. Гавронці, с. Глоди; - м. Полтава; - в Полтавському районі: с. Кротенки, с. Нижні Млини, с. Терешки, с. Буланове; - в Новосанжарському районі: с. Старі Санжари, с. Балівка, с. Кунцеве, с. Клюсівка, с. Лелюхівка, смт. Нові Санжари, с. Забрідки; - в Кобеляцькому районі: с. Білики, с. Кустолові-Кущі, с. Галі-Горбатки, с. Комарівка, м. Кобеляки; - в Зіньківському районі: с. Глинське, с. Карабазівка.
2. В басейні річки Псел: - в Гадяцькому районі: м. Гадяч, с. Хитці, с. Сари, с. Соснівка, с. Рашівка, с. Лисівка, с. Млинки, с. Веприк, с. Бобрик; - в Миргородському районі: с. Сакалівка, с. Савинці, с. Панасівка, с. Великі Сорочинці; - в Шишацькому районі: смт. Шишаки, с. Баранівка; - у Великобагачанському районі: с. Мала Решетилівка, смт. Велика Багачка, с. Затон, с. Бірки, с. Колосівка, с. Уханівка; - в Решетилівському районі: с. Каленики, с. Сухорабівка; - в Козельщинському районі: с. Говтва, с. Киселівка, с. Прилипка, с. Юрки, с. Нижня Мануйлівка; - в Кременчуцькому районі: с. Омельник, с. Романки, с. Онищенки, с. Щербаки, с. Потоки.
Згідно з дорученням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, до 1 березня у кожному районі мали створити аварійні бригади з пропуску льодоходу і повені, які забезпечені усім необхідним обладнанням.
Нагадаємо, Міністр з питань надзвичайних ситуації Володимир Шандра заявляв, що Полтавська області перебуває у зоні найвищого водопілля поряд з Чернігівською та Сумською областями - на території басейну Середнього Дніпра.

Автор: www.poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації