Вхід | Реєстрація

П’ять років тюрми за бійку з охоронцем дискотеки

П’ять років тюрми за бійку з охоронцем дискотеки

Такий строк отримав кобелячанин, який під час бійки наніс іншому жителю міста 12 поранень колючо-ріжучим предметом.

Нагадаємо, що в одному з лютневих номерів «ЕХО» виходила стаття «На дискотеці підрізали охоронця» (№7 (804) від 14 лютого 2019 року). У ній розповідалось, що 10 лютого правоохоронці зафіксували факт нанесення тяжких тілесних ушкоджень місцевому мешканцю, який працює охоронцем дискотеки. У потерпілого було близько 10 ножових поранень, одне з яких було проникаючим. Поранення наносив кобелячанин, який проходить контрактну службу в Збройних Силах України. Військовослужбовця затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Йому оголошено підозру про вчинення злочину за статтею 121 частини 1 Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження».

 

Бійка з множинними пораненнями

24 вересня суддя Кобеляцького райсуду Ірина Омельченко винесла вирок у цій кримінальній справі.
Відповідно до протоколу засідання, 10 лютого, близько 1‑ї години ночі, у приміщенні дискотеки «Фабрика», що в Кобеляках, між відпочиваючим Іваном Бутком та охоронцем Мар’яном Чурсіловим виник конфлікт. Згодом вони вийшли на вулицю, де між чоловіками почалася бійка. Під час неї Бутко наніс Чурсілову 12 ударів предметом із колючо-ріжучою поверхнею, заподіявши тілесні ушкодження: проникаюче ножове поранення черевної порожнини з ушкодженням великого сальника, больовий, геморагічний шок 1 ступеню, множинні різані рани грудної стінки, черевної стінки, верхньої лівої кінцівки, лівого стегна, обличчя, тулуба, поперекової ділянки.

Таким чином, Іван Бутко вчинив правопорушення, передбачене частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя.

 

Свідчення обвинуваченого

Іван Бутко свою вину в пред`явленому обвинуваченні не визнав та пояснив, що дійсно 10 лютого відпочивав на дискотеці «Фабрика». Під час відпочинку йому зробив зауваження Мар’ян Чурсілов, який спочатку сказав вийти в приміщення фойє, а потім сказав, що потрібно поговорити на вулиці. Бутко вийшов на вулицю, викурив сигарету та пішов додому. Через деякий час його наздогнав Чурсілов та почав наносити тілесні ушкодження. Що відбувалось потім, він не пам`ятає. Зброї з собою не мав.

 

Свідчення потерпілого

Незважаючи на невизнання своєї вини, винність Івана Бутка була підтверджена перевіреними в судовому засіданні доказами.

Зокрема, потерпілий пояснив, що в той вечір він допомагав підтримувати на дискотеці громадський порядок. Відпочиваючі сприймають його, як охоронця. Він побачив, як Бутко свариться із відвідувачем та між ними розпочинається бійка. Чурсілов зробив зауваження Бутку та сказав йому вийти у фойє. Через деякий час обвинувачений неодноразово підходив до Чурсілова та пропонував вийти надвір, щоб з`ясувати стосунки. Коли це відбулось в черговий раз, охоронець погодився. Розуміючи, що, можливо, буде бійка, він зняв із себе одяг та вийшов на подвір`я. У цей час Бутко знаходився за декілька метрів від приміщення дискотеки та чекав на нього. Раніше чоловік неодноразово брав із собою на дискотеку колючо-ріжучі предмети.

Більшість свідків підтвердили слова Мар’яна Чурсілова.

Також правоохоронці долучили до справи одяг чоловіків зі слідами крові, висновки експертів, записи з камер відеоспостереження, протоколи слідчих експериментів.

 

Вирок суду

Ірина Омельченко, оцінивши надані суду докази в їх сукупності, вважає винуватість Івана Бутка доведеною.

При визначенні покарання, суддя врахувала, що обвинувачений має молодий вік, раніше не судимий, позитивно характеризується, на обліку в лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває, брав участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та в період здійснення зазначених заходів. Під час проходження служби отримав захворювання, пов`язане з проходженням військової служби. У листопаді 2018 року нагороджений нагрудним знаком «За вірність народу України» ІІ ступеня. Враховуючи це, суд застосував мінімальне покарання, передбачене санкцією статті 121 ККУ.

Суддя ухвалила визнати винуватим Бутка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 121 ККУ, та призначила йому покарання у виді 5 років позбавлення волі. Строк відбуття покарання рахувати з часу його затримання — 10 лютого.

Стягнути з Івана Бутка на користь Кобеляцької районної лікарні 5010 гривень у відшкодування витрат, понесених на лікування потерпілого, та відшкодувати Мар’яну Чурсілову 1450 гривень матеріальної та 100 000 моральної шкоди.


Автор: За матеріалами Єдиного реєстру судових рішень


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2019, 15:38 | Кобеляки | Кримінал
1. ИВЕН / 5 жовтня 2019, 12:26
брав участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та в період здійснення зазначених заходів. Під час проходження служби отримав захворювання, пов`язане з проходженням військової служби

И КТО ЖЕ ВИНОВАТ В ЄТОМ...
2. orakul / 5 жовтня 2019, 15:36
1.ИВЕН
«безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та в період здійснення зазначених заходів.»

Давно відомо що незнання законів не звільняє від відповідальності. Адмірал Тенюх, міністр оброни України у 2014 році казав з трибуни ВРУ: «…не оголошено правовий режим воєнного стану, без якого застосування Збройних сил є незаконним і тягне за собою кримінальну відповідальність всіх тих, хто віддає наказ на застосування військ, так і тих, хто їх виконуватиме».
І скільки можна пояснювати про якусь агресію без введення військового стану. Вже й не смішно, але каструлі сидять на вухах стійко. Патрон нинішнього президента Коломойський говорив в інтервью Соні Кошкіній: "Мы воюем сами с собой… Вот эти разговоры, что там сидит Путин и всем командует – это все смешно. Знаю ситуацию изнутри, никакой не Путин…Путину эта обуза не нужна». Ось ссилка Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації