Вхід | Реєстрація

Удовіченко: «Кампанія по скороченню чиновників не буде безпідставною»

Удовіченко: «Кампанія по скороченню чиновників не буде безпідставною»
Голова Полтавської обласної ради Олександр Удовіченко прокоментував ініціативу Президента Віктора Януковича щодо скорочення на 20% держслужбовців по всій вертикалі влади. Зокрема, скорочення чиновників буде розповсюджуватися і на регіональному рівні. «Це саме той момент, коли Президент як один із очільників вертикалі влади, повинен рішуче робити ці кроки.
Тому що і на обласному, і регіональному рівні є можливості економії витрат бюджету на апарати органів виконавчої влади і навіть на органи місцевого самоврядування, хоч там і невеликі апарати. В основному ж, скорочення стосуватиметься виконавчої влади" - зазначив він.
В той же час, кампанія щодо скорочення не буде «огульною» - запевнив Удовіченко.
«Ми підтримуємо облдержадміністрацію по багатьох питаннях життєдіяльності, бо там зараз ситуація суцільної мінімізації…З іншого боку, треба зменшувати кількість людей та зменшити кількість використання бюджетних коштів» - зазначив він.
Крім того, в ефірі ОД ТРК «Лтава» Олександр Удовіченко поділився своїми враженнями від нещодавньої інавгурації нового Президента Віктора Януковича та пояснив, чому представники ОДА не були запрошені на інавгурацію.
«Україна - демократична держава, це показала інавгурація. Прикрим моментом стало те, що бютівці не прийшли, залишивши третину залу пустою» - відзначив він. Також не з'явилися представники Президента. "Ющенко відмовився від участі в інавгурації".  За його словами, саме тому вся виконавча гілка влади, зокрема, губернатори не були запрошені на захід. «Ті, хто програв, повинні мати гідність відійти в сторону» - зазначив Удовіченко. «Я повинен сказати, що інавгурація була урочистою і скромною. Це бачив весь світ і українці. На мій погляд, це дійство підтвердило, що новий Президент налаштований на працю, а не на зовнішній ефект чи атрибути» - резюмував він.
Також Олександр Удовіченко прокоментував перенесення виборів місцевого самоврядування. Він зазначив, що через місяць після минулих виборів були внесені зміни до Конституції та запроваджений 5-річний термін діяльності представників місцевого самоврядування. «Де-юре, діючий склад місцевих рад повинен був йти на вибори. Але маємо дилему фінансової скрути і тяжкий період» - зазначив він. Удовіченко виступив за якнайшвидше об'єднання політичних сил, прийняття бюджетів та визначення дати виборів. «Треба закласти кошти і прийняти держбюджет» - зазначив він.
Щодо побоювань, начебто рішення місцевих рад  по завершенню терміну їх діяльності можуть визнати нелегітимними, то Удовіченко назвав їх «від лукавого». За його словами, рішення місцевих рад конкретно відображають якісь певні речі і тому не можуть бути визнані нелегітимними.

Автор: www.poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації