Вхід | Реєстрація

Чи перетвориться Україна в Коломоїну?

Чи перетвориться Україна в Коломоїну?

Вплив олігарха Ігоря Коломойського на нову українську владу, в першу чергу — на президента Володимира Зеленського, серйозно непокоїть західних партнерів нашої держави. Вони припускають, що Україна може не витримати випробування Коломойським.

Принаймні, про це свідчить серія публікацій у впливових світових ЗМІ.

«Олігархи не повинні впливати на політику країни і не мають права мати своїх депутатів», — казав наприкінці минулого року в інтерв’ю Володимир Зеленський, тоді ще навіть не кандидат у президенти України, а художній керівник студії «Квартал 95».

За майже півроку перебування Володимира Зеленського на посаді президента України ситуація значно погіршилася. Коломойський не тільки не втратив свій вплив на ситуацію в країні. Він приходить на зустріч до Офісу президента, щоб поговорити про «питання ведення бізнесу в Україні. Також про сферу енергетики».

Першу гучну відставку людини із команди Зеленського теж пов’язують із Коломойським. Екс-голова РНБО Олександр Данилюк, після того, як пішов із посади, заявив, що однією з причин, котра примусила його до такого кроку, стало небажання брати участь у «підкилимних» іграх. Цілком ймовірно, що одна з ігор якраз і була нав’язана саме Ігорем Валерійовичем.

Водночас, адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані заявив, що чиновники Держдепартаменту США порадили йому уникати керівника адміністрації президента України Андрія Богдана, який є близьким до олігарха Коломойського.

Закордонні мас-медіа в унісон резюмують: вплив олігарха Коломойського на недосвідченого президента Зеленського може виявитися фатальним не лише для економіки України, але, як наслідок, і для нової влади.

Впливова агенція Bloomberg відкрито попереджає Зеленського про небезпеку з боку Коломойського. «Зараз президенту України Володимиру Зеленському загрожує серйозна криза, — пише оглядач Bloomberg Леонід Бершидський. — На кону його рейтинг як вдома, так і за кордоном. Головне питання — мільярдер Ігор Коломойський, який явно розраховує при Зеленському повернутися «по-крупному». Але його повернення буде означати передчасний і безславний кінець передвиборчим клятвам Зеленського, який обіцяв Україні нове життя».

У свою чергу британська газета Financial Times у статті «Новий президент України стоїть перед визначальним вибором» також висловлюється однозначно: «Олігарх Коломойський голосно повернувся в Україну. Потім прем’єр-міністр повідомив, що Київ готовий до мирової угоди щодо ПриватБанку, який було націоналізовано із ймовірною діркою в 5,5 мільярда доларів на рахунках… Така угода — повернення банку або зняття претензій до Коломойського — не лише ставить під загрозу майбутнє фінансування від МВФ та інших західних партнерів, які наполягали на націоналізації ПриватБанку для захисту фінансової стабільності. Це може підірвати й інші позитивні кроки уряду».

Закордонні політики й економісти вже відкрито говорять і пильно слідкують за «справою ПриватБанку» та скандальними законопроєктами. Чи почують їх Зеленський, Кабмін і Верховна Рада? Це ми побачимо вже незабаром.

Однак на Заході розуміють, що «справа ПриватБанку» стане показовим маркером для нової влади. Зараз уже очевидно одне: Коломойський точно не відреагує на «зовнішні сигнали» і не скине оберти. Він уже пішов ва-банк і йому байдуже, яке майбутнє чекає владу Зеленського й Україну взагалі.


Автор: За матеріалами інтернет-ЗМІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2019, 09:23 | Полтавщина | Політика
1. orakul / 16 жовтня 2019, 13:38
"«Олігархи не повинні впливати на політику країни і не мають права мати своїх депутатів», — казав наприкінці минулого року в інтерв’ю Володимир Зеленський, тоді ще навіть не кандидат у президенти України, а художній керівник студії «Квартал 95»."

На стаття а якийсь наївняк. А те, що Зе так сказав, так він же артист. Він же може сьогодні зіграти Беню, завтра Гітлера, а післязавтра Леніна чи матір Терезу. Йому пох. Ну невже це так важко осягти. Крім того, усяка нормальна людина зна, що будь який єверей дума одне, каже друге, а робить третє.

І хіба Зе на знав у кого він заробляв гроші своїм "кварталом", з чиїх каналів не вилазив, з чиєї подачі безкарно критикував Петю, і хто замовив і проплатив його Голобородька?
Повівся на обіцянки, чи дійсно захотів щось змінити? Все може бути, але зроблять з нього цапа відбувайла. Ну так по Талмуду мусить бути.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації