Вхід | Реєстрація

Вулицями роз’їжджали байки і раритетні автівки

Вулицями роз’їжджали байки і раритетні автівки

У такий спосіб мотолюбителі з Нових Санжар та їх товариші відзначили закриття сезону.

Минулого року новосанжарські байкери започаткували гарну традицію: на Покрову збиратися разом на мотопробіг. На спільний заїзд вони запрошують байкерів із Кобеляцького, Козельщинського та інших районів області. У 2018‑му ідея організувати мотопробіг виникла спонтанно, після того, як мотоциклісти побували на закритті сезону в Полтаві. Порадившись, мотолюбителі вирішили зібратись на Покрову. Через соцмережі повідомили про свою ідею однодумцям. І 14 жовтня більше 50 байкерів приїхали в Нові Санжари. Вони проїхали вулицями селища, а звідти відправились у Кобеляки.

Значно масовішим було цьогорічне відкриття мотосезону в Нових Санжарах. По-перше, мотоциклісти мали більше часу для підготовки. По-друге, з організацією заходу байкерам допомогли працівники селищної ради та комунальники. Крім мотопробігу, на центральному пляжі проходили спортивно-масові заходи, працювала польова кухня.

Очільниця громади Інна Коба анонсувала, що в разі, якщо байкери і надалі збиратимуться в Нових Санжарах, селищна рада не стоятиме осторонь і всіляко їм допомагатиме.

 

Трюки на мотоциклах і картингах

13 жовтня площу біля адмінбудинку в Нових Санжарах заповнюють мотоцикли і автомобілі. Серед моделей можна зустріти і моторолери різних потужностей, і радянські «ІЖаки», «МТяки», «Яви», і сучасні спортивні Сузукі, Кавасакі, Хонди та інші моделі.

Крім мототехніки, на з’їзді представлені ретро-моделі автівок Москвич і Форд, більш «свіжі» Мерседес, вазівська «копійка» і кабріолет Тойота.

Чимало відвідувачів із превеликим задоволенням фотографуються біля трицикла Поларіс, спортивної автівки Мустанг і представницького Мерседесу.

Із цікавістю всі роздивляються на гоночний карт, який привезли Віталій та Владислав Ранюки. Поряд із гоночним автомобілем на столі розставлені нагороди, які завоював 13‑річний Влад.

Батько гонщика розповідає, що хлопець займається картингом третій рік. Ази здобув у Новосанжарському будинку дитячої творчості. Виступає на змаганнях по всій Україні.

— Найчастіше змагання проходять у Полтаві, Кам’янському і Києві, — говорить Віталій. — Учасники обов’язково платять за виступи. У середньому вартість триденної участі в турнірі обходиться в 1500 гривень. Переший день ми готуємося, звикаємо до траси, налаштовуємо карт. А далі починаються заїзди. Наразі Влад уже має спортивну ліцензію водія, здав на І розряд.

Коли всі мотоциклісти з’їжджаються, зіньківські байкери Олександр Гріненко та Арсен Таран презентують трюкову їзду на 600‑кубовому Кавасакі Ніндзя і 125‑кубовому КТМ Дюку. До них долучаються двоє місцевих скутеристів. Далі мотоциклістів змінює Влад Ранюк, який робить кілька кругів на своєму карті. Глядачі дякують за виступи гучними оплесками і вигуками.

Потім вулицями селища проходить мотоавтопробіг. Учасники зупиняються біля пам‘ятника Шевченка для колективного фото. Згодом прямують до Ворскли, де їх частують польовими стравами.

Новосанжарський байкер Денис Підопригора зізнається, що задоволений заходом:

— Багато мотолюбителів, які приїхали на різних екземплярах, ексклюзивні автівки, гарна погода — сьогодні все нам сприяє. Минулий рік став тренувальним. Тепер ми постаралися, аби захід був значно масштабнішим. Дякую моїм друзям і організаторам Івану Трояну, Ігорю Крюкову, Віталію Мошурі за старання, ну і, звичайно, усім, хто долучився до закриття. До Полтави нам ще далеко, але є до чого прагнути. Можливо, на наступний рік організуємо влітку фестиваль, аби байкери мали змогу довше поспілкуватися і відпочити разом.

 

Дивіться більше фото у нашій галереї – https://exo.in.ua/photo/306


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 жовтня 2019, 10:51 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації