Вхід | Реєстрація

Сквер Слави є, на черзі — площа Перемоги

Сквер Слави є, на черзі — площа Перемоги

Напередодні Дня захисника Вітчизни у Бутенках закінчили роботи зі створення Скверу Слави. Згідно із задумом, цей об’єкт стане місцем як відпочинку, так і вшанування пам’яті про людей, які віддали власне здоров’я, а інколи і життя, заради держави та інших громадян.

Так уже історично склалося, що в Бутенках вистачає виробничих і адміністративних приміщень. Село завжди було працюючим. І навіть зараз, попри перманентну кризу в Україні, життя в Бутенках не завмирає.

А ось місць, де можна відпочити, провести дозвілля, у селі завжди бракувало. У певній мірі заповнити цю прогалину має Сквер Слави. Його відкрили якраз напередодні Дня захисника Вітчизни. На території скверу встановили одразу три пам’ятні знаки — на честь учасників АТО-ОСС, воїнів‑інтернаціоналістів та ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

В урочистій церемонії, у зв’язку із відкриттям скверу, взяли участь близько двохсот місцевих жителів. Із вітальними промовами перед ними виступили голова громади Микола Скрильник, ветеран бойових дій у Афганістані Валерій Бондаренко, учасник АТО-ОСС Олександр Павлюк.

Микола Скрильник, вітаючи усіх присутніх зі святом, зазначив, що це — перший, але не останній сквер у Бутенках. Уже в наступному році влада громади планує створити меморіальний та відпочинковий комплекс під назвою Площа Перемоги. Згодом посадять ще один парк.

На території Скверу Слави були висаджені кілька сотень дерев та кущів, придбаних у полтавському комунальному підприємстві: самшит, туї, клени, верби, ялини і барбариси.

Загальна вартість об’єкту, від проекту і експертиз до озеленення, склала 768 тисяч 484 гривні 27 копійок.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 жовтня 2019, 16:11 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації