Вхід | Реєстрація

У могилівських забавах перемагають «Молоді козаки»

У могилівських забавах перемагають «Молоді козаки»

З нагоди Дня захисника України на стадіоні біля озера Біловід відбулося спортивно-патріотичне свято «Козацькі забави», у якому взяли участь юнь Могилева і гості з Новоолександрівської ОТГ Дніпропетровської області.

Ініціатором дружньої зустрічі виступила керівниця спортивно-танцювальної студії «Анна&Вікторія» Вікторія Травінська разом зі спортивним загалом під керуванням Марини Журавльової. Ідею підтримали сільський голова Валерій Дружко, директор місцевого будинку культури Віктор Коновий та громадська організація «Могилівська спілка сільської молоді».

До нас на гостину завітали гості з Новоолександрівської об’єднаної територіальної громади. У козацькій толоці взяли участь три команди: «Молоді козаки» (Новоолександрівська ОТГ — керівник Сергій Слєпцов), ФК «МОГИЛІВ» (керівник Марина Журавльова) та «ЗОРЯ-БЕМС» (керівник Ірина Балагура).

«Козацькі забави» відкрили юні барабанщиці (керівниця Вікторія Травінська). Після майстерного і креативного виступу дівчат слово взяв голова Могилівської ОТГ Валерій Дружко. Очільник, привітавши присутніх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва, побажав учасникам змагань чесної і звитяжної боротьби. А танок «Козацький герц» у виконанні гурту «Могилівські козачата» (керівниця Світлана Машура) додав учасникам ще й бойового настрою.

Спортивна програма включала в себе змістовні естафети: «планка», «перетягування канату», «стрибки у мішках», «козацька влучність» та змагання з футболу і настільного тенісу. Головною суддею була чарівна, спритна тренерка з фізичної культури та спорту в громаді Марина Журавльова.

Підтримували учасників драйвові команди черлідерів: «Багіррра» (керівниця Вікторія Травінська), «ЗОРЯ-Бемс» (керівниця Ірина Балагура), «Vol Dance» (керівниця Вікторія Холдєєва, село Волоське).

Дух змагання та взаємопідтримки, відчуття спорідненості, дружби, бажання ставати кращими, сильнішими — усе це об’єднувало спортивних юнаків і дівчат. У такі моменти людина усвідомлює, що патріотизм — це звичайний стан повсякденного життя, шанобливе ставлення до звичаїв і традицій, гаряче почуття свого людського й національного обов’язку.

Родзинкою свята став козацький куліш, який з любов’ю приготували члени могилівської спілки сільської молоді. На козацькій спартакіаді було близько ста учасників і їх прийшли підтримати багато місцевих мешканців. Тішить те, що могиляни дедалі більше активізуються, із задоволенням відвідують усі заходи, які проводяться на теренах громади, проявляють інтерес до громадського життя, позитивно реагують на стрімкий розвиток спорту і загальної культури. Тож куліша наварили того дня багато — на увесь широкий загал. Вистачило і спортсменам, і глядачам. Особлива подяка за смачний обід Ірині Барабаш та Тетяні Кайстро. У процесі їм допомагали Олександр Кисличний, Яна Прохорова та Наталка Івченко.

Наприкінці спортивно-патріотичного свята були підведені підсумки і вручені грамоти, кубки та медалі командам-переможцям у різних номінаціях: спортивна естафета, футбол, настільний теніс тощо.

За результатами змагань, ІІІ місце очолила команда ФК «МОГИЛІВ», ІІ сходинку посіла команда «ЗОРЯ-Бемс», а переможцем «Козацьких забав» стала команда-гостя «Молоді козаки». Козацька толока була видовищною, цікавою та захопливою, а ще — осередком дружби, спілкування, толерантності.


Автор: Вікторія Травінська


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 жовтня 2019, 13:35 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації