Вхід | Реєстрація

В аеропорту «Полтава» планують збудувати вантажний термінал

В аеропорту «Полтава» планують збудувати вантажний термінал

В аеропорту «Полтава» сьогодні, 21 жовтня, відбулося підписання меморандуму про співпрацю між ТОВ „Амбрелла Груп” та Полтавським обласним комунальним підприємством «Аеропорт-Полтава».

Основною метою меморандуму є залучення інвесторів для будівництва на території аеропорту вантажного терміналу, який є важливим інфраструктурним об’єктом для стратегічного розвитку летовища в цілому. Таким чином, прагнуть, щоб аеропорт був орієнтований не лише на пасажирів, а й на вантажні перевезення.

Підписали меморандум т.в.о голови Полтавської ОДА Олег Пругло, директор ПОКП «Аеропорт-Полтава» Володимир Окара, директор Департаменту інфраструктури Полтавської ОДА Сергій  Марчишинець,  представник ТОВ „Амбрелла Груп” Тарас Шебедюк та депутат Полтавської облради Руслан Рогов.

«Ми ведемо пошуки інвесторів та маємо домовленості з ними не лише з приводу вантажного терміналу, а й розвитку малої авіації. А також для залучення невеликих клубів, які хочуть базуватись в цьому аеропорту. Коли тут збудують термінал, базуватиметься мала авіація та авіація для сільськогосподарсього призначення, то ви отримаєте до бюджету значні кошти. Також всі митні платежі йтимуть до бюджету області. Вантажний термінал це розбудова малої авіації, яка дасть поштовх для впізнаваності аеропорту та області», – цитують «Новини Полтавщини» представника ТОВ „Амбрелла Груп” Тарас Шебедюк.

Т.в.о. голови Полтавської ОДА Олег Пругло наголосив на важливості розвитку аеропорту в регіоні.

«Ми тільки за те, щоб наш інфраструктурний об’єкт розвивався і вийшов на самоокупність. Ми зацікавлені, щоб були і пасажирські, й вантажні перевезення. Щоб наш інфраструктурний об’єкт “Аеропорт-Полтава” заробляв гроші, сплачував податки й обслуговував наше населення. Впевнений, що ми в центрі України дійсно інфраструктурно цікаво розміщені. Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя поруч. Дивлячись на розвинені країни, ми розуміємо, що в кожному великому місті чи обласному центрі є аеропорт і він потрібен. Адже авіація зараз в пріоритеті розвитку будь-якого міста», – закцентував Олег Пругло.

Натомість, директор ПОКП «Аеропорт-Полтава» Володимир Окара зазначив, що побудувавши вантажний термінал, аеропорт дасть можливість покращити логістику компаній як в полтавському регіоні, так і в сусідніх областях, які отримують вантажі аж в “Борисполі”. Адже територія для будівництва такого терміналу є.

«На сьогоднішній день є попит на вантажі — харчування, одяг, для машинобудування, нафтогазової галузі. До нас вже звертались компанії, які хотіли привезти свій вантаж для полтавського регіону. Але поки в нас немає цього терміналу, ми їм відмовляємо. Є безліч компаній в ореолі Полтави — Черкас, Дніпра, Кременчука — які зацікавлені поліпшити логістику. Тому що зараз вони працюють з «Борисполем». А якщо ми у Полтаві побудуємо вантажний термінал, це зменшить їх логістичні затрати, поліпшить не лише фінансову складову, а й час розмитнення й доставку вантажу до місця призначення. Тому хочемо побудувати вантажний термінал, який відповідатиме всім європейським стандартам, розвантажить частково «Бориспіль». Так би мовити, заберемо звідти частину вантажів для полтавського регіону»



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 жовтня 2019, 15:40 | Полтава | Суспільство
1. ИВЕН / 21 жовтня 2019, 16:48
заберемо звідти частину вантажів

а по пиці не дадуть?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації