Вхід | Реєстрація

Вирощування равликів, скріплювальні вироби та вентиляція: 262 тисячі гривень виділили на підтримку підприємців

Вирощування равликів, скріплювальні вироби та вентиляція: 262 тисячі гривень виділили на підтримку підприємців

На засідання конкурсного комітету з відбору бізнес-проєктів у рамках виконання Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Полтавській області на 2017-2020 роки запросили трьох підприємців Полтавщини, які цього року розширили виробництво і створили нові робочі місця. Всі три компанії брали на розвиток своїх ідей кредити, а за умовами програми можуть отримати компенсацію з обласного бюджету.

«До кінця року ми маємо використати відповідні кошти для підтримки полтавських підприємців, для створення нових робочих місць і надання стимулів для подальшого розвитку малого та середнього бізнесу в області», – розпочала засідання директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Інна Іщенко.

ТОВ «Палітра» з Полтави, яке займається оптовою торгівлею скріплювальних виробів, на розширення бізнесу взяло цього року кредит у розмірі 500 тисяч гривень. Директор фірми на комісії розповів, що товариство почало не лише продавати скріплювальні вироби, а й допомагає клієнтам їх установлювати. Тобто з’явилася необхідність у появі технічного відділу, розширенні складу та введенні посади логіста для перевезення товару. Позаяк у «Палітрі» в 2019 році з’явилися 7 нових робочих місць, фірма має право (за програмою) на 100 тисяч гривень компенсації.

Найбільше питань у членів конкурсної комісії було до директора фермерського господарства з Чутівського району «Равлик-2016», адже сфера діяльності для Полтавщини нова. Підприємство на 2 гектарах вирощує 50 тонн равликів за рік і збирається розширити виробництво до 200 тонн. Оскільки така харчова продукція в Україні не дуже затребувана, фермер продає равликів за кордон і українським підприємцям для розвитку бізнесу. Завдяки чутівським равликам у нашій країні за останні 4 роки з’явилося 100 равликових ферм. Члени конкурсної комісії безумовно проголосували за надання фермеру 62 тисяч гривень компенсації кредиту і побажали успішного розвитку бізнесу.

Ще 100 тисяч гривень компенсації кредиту з обласного бюджету також отримає ПСП «Інжиніринг», яке минулого року вже скористалося Комплексною програмою розвитку малого та середнього підприємництва у Полтавській області на 2017-2020 роки. Крім того, що підприємство збільшило штат працівників, ще й постійно розширює сферу діяльності. Вирощує фундук, виготовляє і встановлює вентиляційні системи, а також утеплює приміщення.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 жовтня 2019, 10:10 | Полтавщина | Фінанси


1. Седой / 23 жовтня 2019, 16:42
вырос на Украине, стыдно спросить - что есть равлик?
2. Чудо Юдо / 23 жовтня 2019, 19:05
1.Седой
«вырос на Украине, стыдно спросить - что есть равлик? »

Улітка.
Мабуть маються на увазі Ахатіни, нині модні стали, всі рекламую що вони триндець які корисні для шкіри. В косметичних цілях.
3. Filon / 23 жовтня 2019, 19:20
1.Седой
«вырос на Украине, стыдно спросить - что есть равлик?
»

Та є равлики. Модний нині бізнес. Але я підозрюю, що то лохотрон. Заробить перший, всі інші у нього куплятимуть молодняк і не знатимуть, що із дорослим поголівям робити. Адже мова йде про їстівних равликів. А попит на низ через низьку купівельну спроможність обмежений. Хоча... Інколи, спостерігаючи, як люди купляють манго, маракуйю та іншу фігню диву даєшся, як їм не шкода на це грошей. Можливо так і з равликами буде. Отримають гроші за пай - і гайда равликів куштувати.
4. Седой / 23 жовтня 2019, 21:56
Спасибі, просвітили... Коли нарешті одержу дозвіл заїхати до України, обов"язково покуштую... Ближче ж чим Франція і навіть Турція з Болгарією... А вилки з двома зубцями з собою везти, чи зайдете? :))
5. Slavko / 24 жовтня 2019, 16:51
4.Седой
« Коли нарешті одержу дозвіл заїхати до України, обов"язково»

Дасть Бог, щоб ніколи!
6. Седой / 24 жовтня 2019, 23:36
Тебе не даст, не заслужил... злой ты
7. Ltava / 25 жовтня 2019, 06:03
6.Седой
« злой ты»

:)) Є гарний анекдот про бабушку із склірозом яка пісяла в суп невістці замість горшка а коли син попросив її цього не робити заявила - " злі ви якісь , піду я від вас" :))
8. Седой / 25 жовтня 2019, 12:56
тебе писай - не писай, все равно скажешь - божья роса
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації