Вхід | Реєстрація

Ковролін: і підлогу зігріє, й особливий інтер’єр створить

Ковролін: і підлогу зігріє, й особливий інтер’єр створить

У радянські часи достаток людини вимірювався кількістю килимів, що знаходилися в її будинку. Тканими виробами застилали підлогу і меблі, їх вішали на стіни. Килим виконував не лише функцію декору, а й роль терморегулятора.

Часи настінних килимів давно минули, але їх продовжують використовувати для підлоги. Щоправда, сам вироби значно модернізувалися. І тепер він називається ковролін. Про сам виріб, його характеристики та переваги піде мова в цьому матеріалі.

 

Ковролін: як обрати і на що звертати увагу

Сучасне килимове покриття, що виготовляється в рулонах, отримало назву ковролін. Його використовують як у житлових приміщеннях, так і в громадських місцях.

Тому, обираючи ковролін для підлоги, у першу чергу потрібно враховувати, у який спосіб цей матеріал експлуатуватиметься. Ним застелють підлогу в квартирі, де мешкатиме сім’я з кількох чоловік, чи у відділенні банку, який щоденно відвідуватимуть сотні клієнтів.

Килимове покриття виготовляється з волокна. У місцях із великою відвідуваністю людей використовують синтетичний ковролін. Він зручний у прибиранні і на ньому легко видаляються будь-які сліди. Для будинку більше підходить ковролін, що має натуральний ворс, оскільки таке покриття надає стопам масажний та зігріваючий ефекти. Крім того, при ходьбі зменшується навантаження на хребет.

Щодо практичності, то синтетичний матеріал більш стійкий до подразнень, ніж ворса.

Звичайно, при виборі ковроліну слід враховувати його щільність. Та для того, аби покриття забезпечувало якісну теплоізоляцію, будівельники використовують підкладну, що розстеляється по підлозі, а поверх неї вкладається ковролін.

 

Затишок і комфорт

Саме ці слова спадають на думку, коли бачиш правильно підібраний ковролін у приміщенні. Завдяки своїй кольоровій гамі та різновидностям килимове покриття легко підібрати фактично до кожного інтер’єру. Ковролін допомагає створити в кімнаті затишок, а пройшовшись по ньому босоніж, людина відчуває комфорт. Для створення особливого інтер’єру в закладах громадського харчування досить часто стелять ковролін. Адже від постійного подразнення матеріал зазнає значно менше пошкоджень у порівнянні з ламінатом. Також не варто забувати, що ковролін має прекрасний звукопоглинаючий ефект. Тобто, забезпечує майже ідеальну звукоізоляцію.

 

Скільки кімнат — стільки і видів покриття

На відміну від лінолеума, ламінату чи старих килимів, ковролін має чимало різновидів. Завдяки цьому для кожної кімнати обирається окремий вид покриття. У коридорі чудово пасуватиме ковролін із коротким ворсом. Він невибагливий у прибиранні і господиня обійдеться звичайним пилососом. Для вітальні і спальної кімнати краще обрати ковролін і довгою петлею. Він настільки приємний, що на ньому зручно лягти і відпочити..Не говорячи вже про дітлахів, які постійно воліють бавитись на підлозі.

Отож, якщо ви обираєте покриття на підлогу, то кращий варіант — це ковролін.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 жовтня 2019, 11:06 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації