Вхід | Реєстрація

Не забудьте перевести годинник!

Не забудьте перевести годинник!

У неділю стрілки годинників будуть переведені на годину назад.

Традиційно перехід на зимовий час відбувається наприкінці жовтня. У ніч з 26 на 27 жовтня о 4 годині ранку стрілки годинників потрібно перевести на годину назад. Більшість сучасних гаджетів автоматично переводять годинники на новий час. А ось стрілки механічних годинників краще перевести перед сном, аби вранці не переплутати час.

 

Як підготуватись до переходу на зимовий час

Медики і науковці доводять, що переведення годинників негативно впливає на здоров’я людини. Різка зміна часового режиму призводить до стресу, який спричиняє низку негативних симптомів. Аби добре почуватися після переведення годинників, фахівці виробили ряд простих рекомендацій, яких варто дотримуватися за тиждень або хоча б за кілька днів до переходу на зимовий час.

По-перше, зменшіть фізичні навантаження на організм. По-друге, не затримуйтеся на роботі й не беріться за важку працю. Це потрібно, щоб запобігти перевтомі. По-третє, скоригуйте режим сну. Лягайте спати на 15 хвилин пізніше, ніж зазвичай. По-четверте, більше гуляйте на свіжому повітрі, а перед сном провітрюйте кімнати. По-п’яте, стежте за своїм раціоном: не вживайте жирну їжу, алкогольні напої та уникайте кави з кофеїном. Пийте трав’яний чай і воду.

 

У яких країнах переводять годинники

Годинники переводять не лише в Україні. Повертати стрілки годинника двічі на рік вирішили у Великобританії ще в 1908 році. Англійці запровадили цю традицію з метою більш раціонального використання світлої пори доби. У колишньому СРСР, у тому числі й Україні, переводити годинники почали аж у 1981‑му.

Наразі перехід на зимовий і літній час здійснюють у понад 110 країнах світу. Країни Євросоюзу мають намір скасувати перехід на літній і зимовий час, починаючи з 2021 року. В Україні, свого часу, також спробували відмовитися від переведення годинників. Восени 2011 року Верховна Рада ухвалила зробити літній час постійним. Однак невдовзі скасувала це своє рішення.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 жовтня 2019, 14:27 | Полтавщина | Суспільство
1. Ltava / 26 жовтня 2019, 21:07
"""...У неділю стрілки годинників будуть переведені на годину назад...."""
Країна-тормоз :))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації