Вхід | Реєстрація

2 листопада розпочинається полювання на зайців

2 листопада розпочинається полювання на зайців

У зв’язку із цим, не зайвим буде нагадати любителям полювання про правила, яких вони повинні дотримуватися.

Осінь.. У небі журливо курличуть журавлі, покидаючи рідні простори. Більшість птахів уже відлетіли в теплі краї. Тихо падає листя з дерев, а сонце дарує всьому живому своє останнє тепло. Завершується «бабине літо».

Ой, як не хочеться холодних осінніх дощів, темних довгих ночей, похмурих днів. Та все до цього йде і все так і буде. Природа ніколи не збивається із своїх циклів. Вона зараз активно готується до зимової сплячки.
Знайти любителя такої погоди важко. Хіба що Пушкіна можна згадати. Але й інші представники людської раси, які з нетерпінням очікують початку «болдінської» осені. Це — мисливці. Адже саме в листопаді розпочинається цікавий вид полювання на хутрового звіра.

Цьогоріч сезон буде відкритим із 2 листопада. І, не дивлячись на погоду, чимало справжніх фанатиків цього захоплення вирушать із рушницями в степи, поля та переліски.

Уже давно заготовлені боєприпаси, рушниці перевірені на боєготовність, а в рюкзаках помістилися надважливі для полювання речі: сало, ковбаса і термоси для чаю. А найголовніше, як писав наш знаменитий земляк, класик українського мисливського гумору Остап Вишня, не забути вдома двохствольну стопку. Для чаю, звичайно.

Вирушаючи на полювання, кожен мисливець заздалегідь має перевірити наявність у нього всіх необхідних дозвільних документів, придбати відстрільну картку.

Оскільки в районі створені і функціонують з десяток мисливських господарств, кожне з яких самостійно встановлює свої правила полювання і розцінки на послуги, слід придбати картку тільки того господарства, де власне буде полювати той чи інший мисливець.

На території мисливських угідь Кобеляцького ГМРГ, кожен мисливець має право вполювати за один день одного зайця. Відстріли лисиць та єнотовидних собак не лімітовано. Тобто, їх можна вполювати будь-яку кількість.

Також єгерська служба нашого господарства прохає кожного мисливця погодити місце полювання з метою недопущення перевантаження мисливських угідь та щоб не створювати жорсткий пресинг на дичину.

Не зайвим буде і наголосити на дотриманні правил з техніки безпеки під час полювання. Адже в цю пору ще не всі дерева скинули листя, бур’яни і трави сягають висотою росту людини. Тож стріляти потрібно виключно по видимій цілі.

А тепер — про терміни полювання. До кінця грудня полювати можна по суботах і неділях. У січні наступного року зайця можна буде вполювати лише в суботу. У лютому полювання проводитиметься виключно на хижаків і тільки з представниками єгерської служби ГМРГ.

Отже, як говорив колись відомий політичний діяч, «цілі поставлені, завдання ясні». До полювання, шановні мисливці! Ні пуху, ні пера!


Автор: Дмитро Срібний, заступник голови Президії районної організації УТМР


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2019, 08:51 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації