Вхід | Реєстрація

«Ми веземо солдатам тепло рідного дому»

«Ми веземо солдатам тепло рідного дому»

14 жовтня кобеляцькі волонтери вчергове побували на сході України та передали гуманітарну допомогу військовослужбовцям. Про деталі поїздки розповіла волонтер громадської організації «Янголи добра» Тетяна Вільхова.

— Відверто кажучи, з кожним роком організовувати поїздки стає все складніше, — говорить жінка. — Основна проблема — це транспорт. Адже в основному ми використовували власний транспорт волонтерів. Дороги на Сході в поганому стані, тому траплялися й поломки. Після численних поїздок потребує ремонту мікроавтобус Івана Харченка, така ж ситуація і з моїм автомобілем. Оскільки хотіли відвідати військових саме на Покрову, почали шукати транспорт у місцевих підприємців. Я розповіла про ситуацію військовому комісару Петру Андрушку і він домовився за мікроавтобус із жителем Дашківки Михайлом Врубелем.

Зі слів волонтерки, люди значно менше переймаються проблемами військових, які воюють в Донецькій і Луганській областях. Допомагають фактично одні й ті самі. Протягом 2019 року волонтери побували в земляків під час новорічних свят, на вербну неділю і у червні.

— Хоча держава й забезпечує армію, та військові постійно потребують матеріалів для будівництва бліндажів, миючі засоби, засоби для особистої гігієни. Та головне, вони чекають нас із нетерпінням, бо ми веземо солдатам тепло рідного дому. Хлопці знають, що вдома за них хвилюються, переймаються їхніми проблемами і готові допомогти.

Активну участь у зборі гуманітарної допомоги взяли працівники райдержадміністрації, районної ради, відділу освіти, колективи дитсадка «Золотий півник», ліцею № 2 та Будинку дитячої і юнацької творчості. Продуктові набори, печиво і солодощі передали представники заводу продтоварів «Мрія», миючі засоби — працівники магазину «Аврора». Паливо‑мастильними матеріалами забезпечив Петро Слоква. Продукти харчування надали Світлана Костогриз, Валентина Котенко, Жанна Кушніренко, Наталія Спиця, сім’ї Бибіни і Лобода. Страви для військових готували кобеляцькі волонтери. За кошти, зібрані в благодійну скриньку, придбали зварювальний апарат, який прохали солдати.

— Спершу ми побували в Часовому Яру Бахмутського району. У цьому населеному пункті працює госпіталь, куди з перших ліній звозять поранених солдатів, — продовжує Тетяна Вільхова. — На той момент там лікувались 50 чоловік. Ми поздоровили всіх зі святом, залишили готові страви, солодощі і миючі засоби.

Разом із волонтерами на Схід їздив колишній військовий Борис Ярошенко. Він — музикант і автор пісень про війну. Працівники госпіталю підготували приміщення і Ярошенко виконав під гітару свої музичні твори. Послухати кобелячанина зійшлися і хворі, і медичний персонал закладу.

На прощання командир військової частини Богдан Петренко вручив волонтерам грамоту та подякував за допомогу.

Далі «янголи добра» направились у Луганську область, де проходять службу Олексій Спорник, Артур Панасенко, Євген Маньківський, Валерій Герасименко і Роман Масляніков. Військові з радістю зустріли земляків, які привезли їм гостинці. Поспілкувавшись, військові повернулись на свої позиції, а волонтери поїхали додому.

Наступну таку поїздку планують здійснити у грудні. Тому всі бажаючі допомогти в організації можуть звертатися до Тетяни Вільхової за номером (095)890–97–02.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 жовтня 2019, 15:33 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації