Вхід | Реєстрація

164 тисячі сімей на Полтавщині користуються субсидіями

164 тисячі сімей на Полтавщині користуються субсидіями

В опалювальний період 2019-2020 р.р. державною підтримкою при оплаті житлово-комунальних послуг буде охоплено 280 тисяч сімей, що становить 48% сімей, що проживають в області.

Як повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Матуйзо на засіданні колегії Департаменту соціального  захисту населення облдержадміністраціїз початком цього опалювального періоду субсидії нараховуватимуть  управління соціального захисту населення. Крім того, з 1 жовтня на органи соціального захисту населення покладена й функція фінансування виплат пільг і житлових субсидій у готівковій формі в повному обсязі.

Станом на 1 жовтня 164 тисячі сімей на Полтавщині користуються субсидіями, з них майже 7 тисяч сімей отримують субсидію на тверде паливо та скраплений газ.

«Протягом 23-24 жовтня управління провели розрахунок розміру житлових субсидій на опалювальний період сім’ям,  які отримували їх влітку. Фактично розмір житлової субсидії визнано для 111 тисяч сімей, майже 104 тисячі сімей отримають субсидію готівкою. Враховуючи те, що згідно з законодавством початок опалювального сезону – 16 жовтня, розрахунок розміру субсидій проведено на неповний місяць. Тому з листопада проведуть повторний перерахунок. Очікуємо, що субсидію отримуватимуть близько 200 тисяч сімей. Тобто ще понад 35 тисяч сімей звернуться за призначенням субсидій. Фактично це буде 35% населення області, які будуть охоплені житловими субсидіями», – зазначила Світлана Матуйзо.

Також вона додала, що 10 листопада кожна сім’я повинна отримати повідомлення про розмір призначеної субсидії. Протягом двох тижнів управління повинні забезпечити 100% призначення житлових субсидій тим сім’ям, яким не провели автоматичний розрахунок за новими зверненнями, що надійшли протягом жовтня та надійдуть у листопаді, щоб у грудні ці домогосподарства вже користувалися субсидіями.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 листопада 2019, 10:40 | Полтавщина | Суспільство
1. arturwanga / 3 листопада 2019, 16:25
Це нагла брехня, у нас в селi бiдьшiсть громадян неотримують субсидiй БРЕХНЯ
2. Ltava / 5 листопада 2019, 06:39
1.arturwanga
«у нас в селi бiдьшiсть громадян неотримують субсидiй БРЕХНЯ»


Так колегія була в Полтаві а не у вашому селі !!!:))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації