Вхід | Реєстрація

Використані пляшки обмінюватимуть на іграшки

Використані пляшки обмінюватимуть на іграшки

У Кобеляках можуть встановити автомати зі збору вторсировини, якщо Полтавська обласна рада переможе у всеукраїнському конкурсі.

25 вересня в Полтавській області стартував конкурс проектів «Всеукраїнський громадський бюджет». Його ініціював Департамент економічного розвитку облдержадміністрації. Учасниками конкурсу можуть бути громадяни України віком від 18 років, які проживають на території Полтавської області, заявники, наукові установи та громадські організації, що здійснюють діяльність в її межах. Проекти приймалися і затверджувалися до 28 жовтня. Голосування за них триватиме до 12 листопада.

Кошти на реалізацію проектів надходитимуть із Державного фонду регіонального розвитку, з обов’язковим співфінансуванням з місцевого бюджету не менше 10 відсотків від залишкової вартості проекту. Календарний план реалізації проекту становить від 1 до 3 років.

 

Екостиль Полтавщини

Таку назву має проект, поданий працівником обласної ради Іриною Березовою. У рамках проекту планується закупити та встановити в містах обласного і районного значення 16 автоматів для збору пластикових пляшок з видачею винагород та 32 контейнери для збору небезпечних відходів (використаних елементів живлення, люмінесцентних ламп та побутових термометрів).

Автомати не потребують підключення до будь-яких мереж, виготовлені з урахуванням захисту від вандалізму. Усі механізми працюють виключно механічним способом. Їх висота — 2,6 метра, а корисний об’єм — до 0,7 квадратного метра. У якості винагороди автомати видаватимуть іграшки.

Контейнери являють собою зварні металеві корпуси, виготовлені зі сталі, встановлені на опорну раму із сталевого профілю. Внутрішні поверхні вкриті шаром ізоляційного демпферного матеріалу.

Якщо проект переможе, то автомати і контейнери встановлять у Полтаві, Гадячі, Горішніх Плавнях, Кременчуці, Лубнах, Миргороді, Глобиному, Гребінці, Кобеляках, Лохвиці, Заводському, Зінькові, Пирятині, Хоролі, Шишаках і Карлівці.

Загальна вартість проекту становить 1 015 000 гривень.

 

Капітальний ремонт Малоперещепинської школи

Наталія Двірник бажає відремонтувати дах, замінити вікна, двері і підлогу, провести утеплення навчального закладу, що працює в Малій Перещепині. Роботи з реалізації проекту вже розпочаті. Усього капітальний ремонт обійдеться в 13 568 377 гривень. Виконавчий комітет витратив 576 582 гривні на оплату проектних робіт, експертизу проектної документації та на заміну 41 вікна. Залишкова вартість проекту становить 12 991 795 гривень.

Станом на 29 жовтня за проект Ірини Березової проголосували 149 чоловік, а за ідею Наталії Двірник віддали 12 голосів. Підтримати проекти можна шляхом онлайн голосування за посиланням https://vgb-poltava-budget.e-dem.in.ua/#/projects або набрати в пошуковику «Громадський бюджет Полтавської області.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2019, 08:48 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації