Вхід | Реєстрація

Парк — для відпочинку, а не для перегонів!

Парк — для відпочинку, а не для перегонів!

Учні опорного закладу «Білицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Кобеляцької районної ради Полтавської області» не стоять осторонь проблем селища Білики. У всіх куточках планети існують локальні проблеми безпеки на дорогах. Тому, виконуючи завдання ІІ етапу Хештег-Марафону #SpeakUpUkraine, діти середнього та старшого шкільного віку, члени команди #0145 (Чаричанська Дарія, Меджидова Златослава, Палішко Альона та Томків Юрій) стали ініціаторами вирішення питання безпечного відпочинку в центральному парку селища.

На території парку чисто, доглянуті дерева, клумби, а також ігровий майданчик в належному стані. Особливо зараз, восени, природа вражає своїм різнобарв’ям. Погода сприятлива для прогулянок парком, для дитячих пустощів на майданчику, для занять спортом на стадіоні і просто для спокійного відпочинку. Але цьому заважають водії, які, нехтуючи правилами безпеки, перетворили парк на проїжджу частину.

Учні поставили перед собою завдання це виправити. Влаштувавши мирну акцію на території парку, діти намагалися привернути увагу до цієї проблеми жителів селища. Звернулися за допомогою до місцевої влади, розповсюджували інформацію в соцмережах.

Метою цього проекту є заборона руху транспортних засобів парком, шляхом встановлення відповідних знаків.

У минулому році, завдяки співпраці школи та місцевої влади, вдалося вирішити проблему безпечного руху школярів від школи до спортзалу та їдальні, встановивши «лежачі поліцейські». Сподіваємося, що наші дружні стосунки із адміністрацією селища і надалі будуть покращувати безпечне життя мешканців селища Білики.

Такі конкурси не лише спонукають до виявлення та усунення певних проблем, а й розвивають лідерські якості учнівської молоді, уміння самостійно вирішувати проблеми.

Допомагайте один одному — і тоді світ стане кращим!


Автор: Лідія Шапка, учитель опорного закладу «Білицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Кобеляцької районної ради Полтавської області»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 листопада 2019, 09:06 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації