Вхід | Реєстрація

На працівників районних адміністрацій чекає скорочення

На працівників районних адміністрацій чекає скорочення

Із адміністрацій у Полтавській області звільнять більше 700 чоловік.

Минулий четвер міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив, що держава скоротить штат райдержадміністрацій на 18 449 працівників. Посадовець пояснив, що протягом останнього місяця Кабмін провів роботу з аналізу всіх функцій РДА. У процесі з’ясували, що частина функцій РДА дублюються з об’єднаними територіальними громадами, деякі виявилися застарілими й неефективними, частину можна перенести на вищий рівень.

Міністр додав, що для мінімізації удару службовців, які підпадуть під скорочення, будуть повідомляти про звільнення за 2 місяці. Держслужбовцям обіцяють виплатити всі компенсаційні витрати, у тому числі за невикористані щорічні відпустки.

За словами Дубілета, у Кабміні разом зі службою зайнятості працюють над тим, щоб знайти кожному держслужбовцю нову роботу, навіть до моменту звільнення. Усіх працівників адміністрацій запросять пройти профілювання.

Згідно з Додатком до постанови Кабміну від 25 березня 2014 року № 91 (у редакції постанови КМУ від 7 листопада 2018 року №935), усього в районних радах Полтавської області працюють 2231 фахівець.

3 листопада Кабінет міністрів затвердив граничну кількість чиновників у обласних державних та районних адміністраціях. Відповідний документ оприлюднив депутат від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко. У ньому вказано, що гранична чисельність працівників РДА на Полтавщині зменшиться до 1526 чоловік. Тобто, скорочення чекає більш ніж на 700 працівників. Рішення про скорочення попередній Кабмін уже приймав 19 червня цього року. Документ мав набути законної сили 1 січня 2020 року.

Виконуючий обов’язки голови Кобеляцької РДА Володимир Катишков розповів, що станом на 4 листопада жодних вказівок не надходило. І додав, що за попередніми рекомендаціями, першими під скорочення потраплять сектор економічного розвитку і торгівлі та відділ агропромислового розвитку, а частину відділів мають об’єднати.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2019, 14:45 | Полтавщина | Політика


1. orakul / 11 листопада 2019, 10:07
"під скорочення потраплять сектор економічного розвитку і торгівлі та відділ агропромислового розвитку.."

Шолом, православні. Якщо хто не зрозумів, то розшифрую. Економіка і сільське господарство державу більше не цікавлять. Вже все що можна розвалити - розвалили, а земля буде продана.
2. Beri Mor / 12 листопада 2019, 14:55
1.orakul
« а земля буде продана.»

Буде.Але ж питання, де поділися патріоти в вишиванках,всі оті свободівці та інша проплачена шушера,адже збираються продавати саме святе-землю.Чому нема майдану?Шо,без бабла та команди хазяїв-піндосів кишка тонка?

Змінено 14.11.2019, 09:38
3. ИВЕН / 12 листопада 2019, 15:58
А НА ХРІН АГРОПРОМИСЛОВІСТЬ БЕЗ ЗЕМЛІ (КЕРНЕЛ-(НЕПРИБУТКОВА ОРГАНІЗАЦІЯ ДОБРОБУТ) ОСЬ НАШІ*БАТЬКИ* І МИ ЇМ В ЦЬОМУ ДОПОМОЖЕМО...
4. orakul / 13 листопада 2019, 13:43
2.Beri Mor
« де поділися патріоти в вишиванках,всі оті свободівці та інша проплачена шушера,адже збираються продавати саме святе-землю.Чому нема майдану»

Та то ж не мене питай. Питай Славка з Селеною і іже з ними. Нема бабла - нема майдану. Ото і все, що треба знати про "патріотів".
5. orakul / 13 листопада 2019, 13:44
3.ИВЕН
«А НА ХРІН АГРОПРОМИСЛОВІСТЬ БЕЗ ЗЕМЛІ»

Ну так і я про це.

Змінено 13.11.2019, 13:45
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації