Вхід | Реєстрація

«Спогади будівельника» Миколи Бобруна

«Спогади будівельника» Миколи Бобруна

Минулого тижня інженер будівельної галузі з 40‑річним стажем представив авторське видання.

На літературній ниві Кобеляцького району одна за одною з’являються нові книги. Декілька днів тому члени громадської організації «Літератор» знайомилися зі «Спадщиною» Михайла Задорожнього. Збірку віршів автор ретельно готував і витратив на її написання десять років.

Видання Миколи Бобруна «Спогади будівельника» теж по праву вважається виплеканим. Адже автор перевидав його. Уперше книга з’явилась на світ у 2016 році. Та виявилось, що колеги по роботі й сам автор пригадали чимало цікавих історій. Ці спогади й доповнили збірку Миколи Бобруна. Що цікаво, свої розповіді автор подає у віршованій формі, вони надзвичайно легко сприймаються і запам’ятовуються.

Згадати Миколі Бобруну є про що. Адже має трудовий стаж 43 роки. Народився письменник у 1943 році в селі Іванівка Кобеляцького району. Після закінчення місцевої школи, два роки працював у колгоспі, згодом вступив до Полтавського інженерно­будівельного інституту. Диплом спеціаліста здобув у 1967 році.

Як розповів сам будівельник, під час навчання теорія постійно закріплялася практикою. Один тиждень студенти працювали в аудиторіях, а наступний — на будівництві. Фактично силами студентів у Полтаві були зведені заводи хіммаш і газорозрядних ламп.

У 1967 році, коли Микола Бобрун та його одногрупники мали отримати дипломи, військовий комісар присвоїв їм звання інженера­лейтинанта. І Миколу Олексійовича відправили в Сєвєроморск­7 будувати об’єкти Північного флоту, де він пропрацював до 1974‑го.

Повернувшись додому, Микола Бобрун був призначений керівником дільниці на підприємстві «Кобеляцька ПМК­69» (пересувна механізована колона). У 2004 році пішов на заслужений відпочинок.

У своїх «Спогадах» автор розповідає про колег із будівельної організації та про випадки, що траплялися в їхньому житті.

Книга віддрукована у видавництві «Кобеляки». Усього вийшло 50 примірників. Одну з книг Микола Бобрун подарував у Кобеляцьку районну бібліотеку, де, власне, і відбулася презентація «Спогадів». Працівники книгозбірні зробили екскурс у життя будівельника. Із виходом книги автора привітали рідні, колеги по роботі і літератори.

Кобелячанин Анатолій Проскурня, який тривалий період очолював ПМК­69, подякував колезі за цікаве видання.

Загалом Кобеляцька ПМК­69 обслуговувала десять районів у Полтавській області. Будівельники навіть відновлювали населені пункти у Вірменії, що були зруйновані під час землетрусу 1988 року.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 листопада 2019, 10:13 | Кобеляки | Культура та освіта
1. orakul / 16 листопада 2019, 10:44
"..силами студентів у Полтаві були зведені заводи хіммаш і газорозрядних ламп."

Треба б було просвітити читачів, скільки хіммашів збудували сучасні студенти (вже не комсомольці а свідомі патріоти), якщо не у нас, то хоча б у Польщі. А то якось все однобоко подається.

"військовий комісар присвоїв їм звання інженера­лейтинанта.."
Як тоді так поки що і зараз, офіцерські військові звання присвоює Міністр оборони.

" відправили в Сєвєроморск­7"
По етапу, чи як відправили? Треба уточнювати, бо Селена з Славком подумають, що відправили під конвоєм. А я думаю, що він туди сам поїхав, та ще й з радістю. Хоча з іншого боку, це зрада виходить. Хіба можна таке піарити? В умовах тоталітарної тюрми народів треба було не йти їй слугувати, треба було йти до буцегарні, протестувати і голосно кричати СУГС!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації