Вхід | Реєстрація

«Хочу пов’язати своє життя з музикою»

«Хочу пов’язати своє життя з музикою»

Кобелячанин Ігор Ольховий пише авторські пісні, виконує під гітару світові хіти та мріє підкорити велику сцену.

Талановитого музиканта і співака в рідному містечку знають чимало жителів. Тривалий час Ігор Ольховий був постійним учасником святкових заходів, що проходили в Кобеляцькому центрі культури і дозвілля. Своєю грою на гітарі та вокалом Ігор підкорив глядачів різного віку. Не дарма ж його виступів на сцені з нетерпінням чекає місцева публіка, а нових відео — підписники в соціальних мережах.

Юнак говорить, що почав співати лише три років тому. До цього на різних заходах він грав на гітарі.

— У дитинстві я знайшов дідусеву стару гітару. Спершу вчився грати «кузнєчики» і «циганочку», а в 5 класі мене відвели в музичну школу. Туди я прийшов, знаючи вже кілька акордів. Далі у місцевий ансамбль «Ворскла» потрібен був гітарист, тож я став учасником колективу. Почав активно себе проявляти, виступав із сольними номерами.

У 2016 році музикант написав свою першу авторську пісню «Глиб очей». Зараз у добірці Ігоря сім власних музичних композицій. Він складає пісні українською, російською та англійською мовами. Кілька тестів йому написали друзі. Музику юнак пише сам і виконує пісні теж.

Ігор (@light_mus) разом зі своїм товаришем Олександром Прокоповичем (@Sanelorii) записують спільні кавер­версії відомих хітів (нове виконання існуючої пісні). Відео викладають у соцмережі. Спершу створили свій канал на Ютубі, але його, із незрозумілих для музикантів причин, заблокували. Тоді перейшли на Інстаграм.

— Через кілка місяців після знайомства з Сашею ми вирішили взяти участь у відборі на Х­Фактор. Та наш виступ вийшов трішки «сируватим». Але ми нічого не втратили і особливо не засмутилися.

Цього року Ігор вступив навчатися до Полтавського педагогічного університету на спеціальність «викладач англійської та німецької мови». Зізнається, що професію вчителя обрав із кількох причин. По­перше, у педуніверситеті йому нічого не заважає займатися музикою, із якою він хоче пов’язати своє життя. По­друге, йому подобається вивчати англійську мову.

 

На конкурс порадили сходити друзі

Днями в Полтаві завершився вокальний конкурс «Студентський голос Полтави­2019», серед фіналістів якого був Ігор Ольховий.

— Я навіть не планував іти на відбір. Та друзі й одногрупники поради спробувати, — зізнається юнак. — Бажаючих було близько 120 чоловік. Я спершу пройшов кастинг, далі два конкурсні етапи. У півфіналі організатори розділили учасників на пари. Я співав разом зі студенткою з аграрної академії Елізою Паламар. Для виступу обрали пісню Леді Гаги та Бредлі Купера «Шеллоу». Провели три тренування по півгодини. Як виявилось, зовсім недарма. Адже за умовами конкурсу, з пари мають обрати одного співака, але ми обоє пройшли у фінал.

У заключному етапі Ігор виконав пісню британського дуету «Hurts Stay» і зайняв четверте місце. Журі визнало його переможцем у номінації «Харизматичність».

У планах юнака продовжувати викладати свої кавери в соціальних мережах. Адже у такий спосіб став популярним канадський співак Шон Мендес, творчістю якого захоплюється Ігор.

Також юнак хоче знову випробувати свої сили в черговому відборі на Х­Фактор та інших вокальних конкурсах.

— Було б дуже круто мати гурт, але поки що я не знайшов тих музикантів, із якими б зміг співпрацювати, — підсумував юнак.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 листопада 2019, 12:12 | Кобеляки | Цікаве
1. Lion2020 / 16 листопада 2019, 15:32
Чудовий хлопець!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації