Вхід | Реєстрація

Протягом півріччя ціни на продукти зросли на 20,2%

На Полтавщині обсяг роздрібного товарообороту підприємств, які здійснюють діяльність з торгівлі та ресторанного господарства, за січень–червень 2009 р. становив 2700,9 млн.грн., що у порівнянних цінах на 23,9% менше обсягу січня–червня 2008 р. За січень–червень 2009 р. підприємствами області реалізовано продовольчих товарів, включаючи ресторанне господарство, на суму 1079,3 млн.грн., що становить 40% загального обсягу роздрібного товарообороту підприємств. У порівнянні з 2008 р. обсяг продажу продовольчих товарів зменшився на 10,9%, а ціни зросли на 20,2%.
Продаж непродовольчих товарів становив 1621,6 млн.грн., що на 30,6% менше січня–червня 2008р.
Серед продовольчих товарів у торговій мережі області найбільш вагомою залишається доля реалізації алкогольних напоїв – 21,5%, м’ясопродуктів – 16%, тютюнових виробів – 9,6%, кондитерських виробів – 9,4%, хліба та хлібобулочних виробів – 5%, молока та молочної продукції – 4,7%, безалкогольних напоїв – 3,8%.
Серед непродовольчих товарів найбільша частка товарообороту припадала на бензин моторний – 20,7%, фармацевтичні товари – 13,9%, автомобілі та автотовари – 12,2% та будівельні матеріали – 8,4%.
Оскільки, купуючи товари продовольчого асортименту, населення віддає перевагу товарам, виробленим підприємствами України, то питома вага вітчизняних продуктів у загальному обсязі продажу продовольчих товарів у торговій мережі залишається високою і за січень–червень 2009р. вона становила 91,5%.

Автор: "Новини Полтавщини"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2009, 15:03 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації