Вхід | Реєстрація

Петро Чорний співав у Царичанці

Петро Чорний співав у Царичанці

Заслуженого артиста України Петра Чорного в Царичанці давно чекали, адже прихильників творчості співака у нашій країні багато. Не є виключенням і Приорілля. Глибокий, сильний і проникливий голос Петра не залишає нікого байдужим. — Хто цінує гарну душевну пісню, тому треба слухати Петю Чорного, — відгукнулась одна із глядачок.

Концерт у Царичанці припав на «важкий» понеділок. Так вирішили організатори у зв’язку зі щільним гастрольним графіком артиста. Важкого дня аж ніяк не відчулось, бо відбувся чудовий пісенний вернісаж з різножанрових композицій, що звучали віртуозно і водночас щемливо. Відзначимо, що Чорний — прекрасний знавець людської психології, особливо жіночої. Він уміло тримав увесь зал у чарівному полоні. Так невимушено і просто спілкувався з глядачами, пересипаючи розмову дотепними жартами, не соромився кепкувати над собою, був щирим, робив компліменти жінкам, у кожну пісню вкладав глибокі емоції, словом, жив на сцені життям своїх пісенних образів, чим неможливо не підкупити публіку. А люди цю щирість відчувають, їх не обдуриш. Тож і не дивно, що після кожного виступу співак отримував порцію шалених оплесків, вигуків «браво». Без перебільшення, кожна виконана Петром пісня ставала аншлагом. Спів артиста не тільки професійний, а й гучний, оксамитовий. Голос незвичайної краси і приємного тембру. І все це — заслужений артист України Петро Чорний! Єдина пригода, що сталася того творчого вечора, так це те, що початок концерту затримався майже на дві години. Так непередбачувано  склалися у співака і його команди обставини: поломка в дорозі автівки, сильний дощ, що застав у поїздці, та інше. Це змусило людей помітно нервувати, та, звісно, і самого Петра. Та ці прикрощі сповна забулися з приїздом Чорного. Щойно зазвучав голос артиста, як зал заспокоївся і вже зачудовано слухав кожну пісню. Хвилювання змінилось на гарний настрій, виросли в загальну теплу ейфорію, адже всім відомо, що пісня здатна лікувати і зцілювати. Акомпонував Чорному віртуозний скрипаль Сергій Фельман. Музикант так гарно виводив на скрипці, що йому теж діставалися не менш щирі оплески. У команді артиста ще є звукорежисер Валерій Стерео та директор Андрій Семенов.

Поспілкувавшись за лаштунками з Петром Чорним, ми дізналися, що Петро народився у відомій циганській артистичній сім’ї. З дитинства хлопця оточувала музика, він виріс у колі талановитої родини. Батько був керівником ансамблю, мама весь час гастролювала з концертами. Вона була професійною романсисткою і прийомною донькою популярної співачки радянської доби Лялі Чорної. Повноцінна артистична кар’єра Чорного розпочалась у 16 років у батьківському колективі «Циганські наспіви». Артист має дві вищі освіти. Фахово володіє грою на фортепіано. У свій час Петро Миколайович гастролював з такими виконавцями, як Ірина Алегрова, Олександр Буйнов, Валерій Леонтьєв, Лариса Доліна. Співаком були завойовані нагороди в таких конкурсах, як «Пісенний вернісаж», фестивалі «Море друзів». Він — лауреат першої премії «Зелена гура». Ще Петра Чорного називають скромним «чорним золотом України». Артист являється популярним шоуменом, який гастролює не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

За відгуками тих, хто побував на концерті заслуженого маестро, концерт залишив за собою безліч яскравих емоцій та вражень. Люди покидали зал у піднесеному настрої. Було зроблено безліч світлин прихильників із своїм кумиром, написаних автографів, посмішок, обіймів. Петро Чорний подарував поціновувачам мистецтва натхнення, естетичне задоволення і насолоду.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 листопада 2019, 16:26 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації