Вхід | Реєстрація

Стадіон, так стадіон

Стадіон, так стадіон
Районна спартакіада: без підтримки не підтягнешся

Відеоролик­-відповідь колишнього президента України Петра Порошенка, де він погоджувався на дебати, став справжнім мемом у мережі Інтернет. Тоді на стадіоні практично вирішився результат президентських виборів в Україні.

Цікаво, що в Кобеляках спортивна споруда під назвою «Колос» теж відіграє надзвичайно важливу роль у житті міста і району.

По­-перше, на стадіоні виступали зірки української естради, коли агітували за президента­втікача Віктора Януковича.

По­-друге, тут відбувся перший фестиваль «Вйо, Кобеляки».

По­-третє, стадіон допоміг Олександру Копельцеві стати очільником міської ради. Адже, будучи головою райдержадміністрації, він відновив спортивну споруду, яка потребувала ремонту. Щоправда, крім Копельця, стадіоном опікувалися й інші голови адміністрації. Та кобелячани запам’ятали саме старання Олександра Олександровича. І на виборах віддавали за нього голоси, бо «Копелець построїв стадіон».

По­-четверте, на «Колосі» місцеві аграрії і підприємці з’ясовують, хто з них успішніший. Для цього вони обирають футбольну команду і починають «вливати» в неї кошти. За сільські колективи заявляють легіонерів із Полтави, Дніпра, Кременчука та інших міст. А коли їх команда здобуває головний футбольний трофей, навіть замовляють гру з іменитим клубом. Так, для розваги, щоб показати спонсорам та іншим колективам рівень своїх футболістів і власні фінансові можливості.

Теперішній міський голова теж включився у футбол, щойно прийшов на посаду. Тільки він зазіхнув одразу на обласні трофеї. Теж набрав легіонерів і платить їм.

Тобто, як бачите, стадіон «Колос» — це ще той політично­спортивний «утриноса» плацдарм.

Та, на жаль, спортивною спорудою уміють лише користуватися. Кожен футболіст, який грав на «Колосі», знає, що на футбольному полі краще не падати. Адже газон — жахливий, основа — така ж. Не страшно грати хіба в дощ, бо земля розм’якає. У обласних виданнях неодноразово згадували стан газону на «Колосі».

Теж саме можна сказати про бігові доріжки. Асфальтне покриття на них місцями попровалювалось, а місцями коріння дерев попіднімало його, утворивши горби. Тренуватись потрібно дуже обережно. У додачу на стадіоні в вечірній час доби ще й світло не вмикали. Голова райради Володимир Кішінський та керівник спорторганізації «Колос» Віталій Детюк кажуть, що коштів для цього немає. Ледь погодились минулого тижня включати ліхтарі з 18:00 до 19:00 у будні дні. Та й то — до кінця місяця, доки підрахують, чи вкладаються в норму. А далі ці блага цивілізації можуть зникнути і кобелячани й далі тренуватимуться в пітьмі.

Тому хотілося б нагадали районним депутатам, що 100 000 гривень, які вони виділяли в 2017 році на лавки і фарбу, давно використані. А в місті проживає більше третини мешканців від усього району. Не завадило б і міській раді долучитися до благоустрою стадіону, а не лише гроші на футбольну команду виділяти. І директору стадіону, керівнику спорторганізації працювати з футбольними спонсорами, брати участь у обласних і державних конкурсах, щоб залучати кошти.

Бо всі говорять, що молоде покоління слабке фізично, але на шість ліхтарів та нормальне покриття для бігових доріжок коштів не можуть знайти.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2019, 09:19 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації