Вхід | Реєстрація

«Рускій мір» дістався до Полтави

«Рускій мір» дістався до Полтави

У Полтаві невідомі вандали осквернили місця пам'яті героїв АТО і спалили волонтерський мікроавтобус

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив ветеран АТО, депутат міськради Юліан Матвійчук, передає «Politeka».

«Сьогодні вночі відразу 3 об'єкта постраждали в результаті лояльної поведінки з сепаратистською мерзотою, яка живе в нашому місті і вже навіть не соромиться про це говорити в соціальних мережах та в місцевих ЗМІ», – пише автор.

Він уточнив, що вночі на вулиці Сінній спалили мікроавтобус Volkswagen Т4, що належав волонтерам, розбили інтерактивні монітори на меморіалі пам'яті Героям російсько-української війни біля могили Котляревського І. П. і підставку для квітів на дошці Герою України Сергію Лимарю.

Він припускає, що зловмисники пересувалися по місту на автомобілі, оскільки між цими трьома локаціями неблизька відстань.

«Якщо поліція та СБУ будуть спускати це на гальмах, полтавці мають повне право взяти ситуацію в свої руки і покарати негідників. Україна - понад усе!», – підсумував він.

«Цю мерзоту залишити безкарними не можна. Вони посягнули на святе. Хороших, патріотичних людей більше. Так, може дійсно треба допомогти знайти і покарати нелюдів», «Сепари відчули, що влада змінилася, що скоро "мир і амністія". І це тільки початок...», «А у мене враження, що їм просто хтось дає замовлення і вони виконують роботу за гроші. Типу тітушки-осквернителі», – пишуть у коментарях.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 листопада 2019, 21:50 | Полтава | Надзвичайне


1. ИВЕН / 1 грудня 2019, 09:49
де ж оті камери- на які витратили массу грошей(а можливо вони такі якісні як і сумнозвісні бронежилети)-вичислити цих сепарів і прив1язати голих серед вулиці....
2. orakul / 1 грудня 2019, 17:04
А що воно такеЮ "сепаратистська мерзота"? І з якого дива цей горе депутат повязує подію з якимись сепаратистами? Він що, наперід встановив винних? Крутий пацан. То може він сам його і пошкодив, аби вносити смуту і розбрат? Бо дуже вже комусь не подобається намагання президента покласи край розбрату у суспільстві і зупинити війну.
3. orakul / 1 грудня 2019, 17:11
" ветеран АТО, депутат міськради .."

"Героям російсько-української війни.."
Коли і ким ця війна оголошена? Поки що я чув лише про АТО і ООС.
Крім того нагадаю, що два різні погляди на одну і ту саму подію в одній голові писхіатри називають шизофренією.

Але якщо почитати далі «Якщо поліція та СБУ будуть спускати це на гальмах, полтавці мають повне право взяти ситуацію в свої руки і покарати негідників. Україна - понад усе!», – підсумував він", то таки задумаєшся.
Хто такі ці " полтавці", яким дозволено вершити суд в обхід закону? Їм мало майдану? Може вже пора дати правову оцінку діяльності отаких патріотів?
4. orakul / 1 грудня 2019, 17:21
«Сепари відчули, що влада змінилася, що скоро "мир і амністія". І це тільки початок...», «А у мене враження, що їм просто хтось дає замовлення і вони виконують роботу за гроші.."
У нормальних людей складається інше враження, щодо замовлення і грошей. Досить вже тупих гасел і розколу країни. І не випадково депутат ВРУ Ренат Кузьмін направив президенту країни депутатське звернення з проханням поставити питання про надання правової оцінки того що відбулося. Тільки так можна покласти край розбрату і беспределу тіпа патріотів. Посилання на www.youtube.com
5. Седой / 1 грудня 2019, 18:50
А кто помнит Героя Советского Союза Лялю Убий-Вовк? Если родственник, интересно. Ее фашисти убили...
6. Чудо Юдо / 1 грудня 2019, 23:37
5.Седой
«А кто помнит Героя Советского Союза Лялю Убий-Вовк? Если родственник, интересно. Ее фашисти убили... »

У Полтаві є зупинка її імені і вулиця.

2.orakul
«І з якого дива цей горе депутат повязує подію з якимись сепаратистами?»

3 події схожої тематики за одну ніч. Підозріло. Хоча думка що він сам і влаштував цікава :)

2.orakul
«Бо дуже вже комусь не подобається намагання президента покласи край розбрату у суспільстві і зупинити війну.
»

На жаль, це важко. Росія поступатися не хоче, активно підвозить браткам цигарки і снаряди. Якщо Зеля з Путіним порішає і амністує сєпарів, і ті залишаться без російського фінансування, але "в законі", то вони до тебе ж, діду, з ножами і приїдуть. Чи ти віриш що вони воюють з мрією про ясне сонечко над ДНР, ЛНР?:)

3.orakul
«Хто такі ці " полтавці", яким дозволено вершити суд в обхід закону?»

Ну а це уже дядько тупо понти колотить.
7. Седой / 2 грудня 2019, 12:13
Чи ти віриш що вони воюють з мрією про ясне сонечко над ДНР, ЛНР?:)
Они воюют, чтобы жить не в кастрюле и разговаривать на языке, на котором привыкли
8. orakul / 2 грудня 2019, 12:41
5.Седой
«А кто помнит Героя Советского Союза Лялю Убий-Вовк?»

Думаю, что все, кто родом из СССР помнят.
9. orakul / 2 грудня 2019, 12:54
6.Чудо Юдо
«Ну а це уже дядько тупо понти колотить.»


Які, блін, понти? Ти читай що той депутат говорить. " ..полтавці мають повне право взяти ситуацію в свої руки і покарати негідників. Україна - понад усе!»

Карати може суд, а не якісь віртуальні полтавці. А то упороті дуже вже себе возвеличили.

«Цю мерзоту залишити безкарними не можна."
Хай спочатку ту мерзоту знайде. І дуже ймовірно, що почавши її шукати, вийде сам на себе, або на собі подібних. В соцмережах такі як він активно поширюют інфу про майдан, який хочут почати 8 грудня. Їм бачте не подобається, що Зеленський хоче підписати мирну угоду. Так оце такі виродки і осквернили той памятник. Впевнений на всі сто. Потрібно це для того, щоб підготувати суспільну думку полтавців до нового майдану. Ось, мовляв, які сєпари і який президент зрадники. "Ура, на барикади. Україна понад усе!" Далі- новий виток громадянської війни і поділ України. Оце цього вони хочуть.
10. orakul / 2 грудня 2019, 13:06
6.Чудо Юдо
«вони до тебе ж, діду, з ножами і приїдуть. Чи ти віриш що вони воюють з мрією про ясне сонечко над ДНР, ЛНР?:)»

Ну ти таки розберись, хто там воює? Бо ви раз пишете, що там руські буряти воюють, а раз, що таки шахтарі. А ще, скажи, чи так звані терористи, проти яких кинули армію оголосивши АТО, багато зробили терактів. Я щось не чув, щоб вони когось вбили, наприклад, у Києві, чи у Львові. А от їх і іхніх дітей і батьків вбивают на їхній же землі. Так хто тоді терорист? Ну а воюють вони за те що Седой написав. А ще, за те, щоб ніяка мерзота не вказувала ім, кого вони повинні вважати героями. Ну це вони так вважають. Насправді війна, як завжди, запалювалася із одного центру. І центр той - не Путін, як тобі вбили в голову.
11. orakul / 2 грудня 2019, 13:23
6.Чудо Юдо
«Росія поступатися не хоче,»

Росія не може лишити на призволяще населення Донбасу, яке свідомі мріют пересажати і перестріляти. Донбас і так постраждав, і від майдану, і від того, що його втягли у війну. А тепер його треба добити, чи що? Тому, по Донбасу вихід один - Мінські угоди. По ним є і відповідна резолюція ООН. Так що не Зе це придумав. Його діло лише підпис поставити і виконати, тим більше що на війні він не зарбляв і не заробляє. Упоротим важко що небудь пояснювати, але я спробую. Думаю, що ти таки не на всі сто упоротий, ти, так би мовити, поміркований. Так от, більше як 10 рокі тому у США зняли одне кіно. Але воно наче про наше сьогодення. Дивись після 1 г.30 хв. "Стоящие у власти делают все возможное чтобы вводить людей в заблуждение и манипулировать ими. Представление народа о реальности, особенно по части политики, не возникают сами по себе. Они навязываются людям, причем без их ведома. Например, люди верят, что дела в Ираке после вторжения плохи, потому что исламские фундаменталисты продолжают насилие. И никто не замечает что нестабильность в Ираке, это именно то, что нужно людям стоящим за правительством. Им нужно чтобы война продожалась, чтобы регион был расколот, чтобы оттуда качалась нефть, чтобы поставщики вооружений получали прибыль. А самое главное, чтобы Ирак был действующей военной базой для нападения на непокорные нефтедобывающие страны – Иран и Сирию...
12. orakul / 2 грудня 2019, 13:24
Вот еще один факт подтверждающий, что гражданская война и нестабильность в Ираке поддерживаются намерено. В 2005-м двое элитных британских десантников были арестованы иракской полицией. Будучи одетыми как арабы они разъезжали в своем автомобиле и расстреливали прохожих. После их ареста и заключения в тюрму в городе Басра, британская армия немедленно потребовала их освобождения. Когда правительство Басра отказалось, в город вторглись британские танки и освободили их из тюрьмы.
Если вы хотите уничтожить страну, то как вы это сделаете? Есть два способа. Напасть на нее, бомбить так далее. Но он не так эффективен. Лучше заставить людей этой страны убивать друг друга и опустошать собственную территорию, свое же хозяйтсво. Вот это они и сделали. Вместо уничтожения противника противник уничтожает себя сам. Его отряды сражаются друг с другом а вы снабжаете обе стороны через своих агентов. Натравливаете их друг на друга а они истребляют себя сами. Пора уже некоторым вернуться с облаков на землю. Пора понять, что империи возникают и строяться через манипулирование народами, которые надо завоевать."
Посилання на www.youtube.com
13. Чудо Юдо / 2 грудня 2019, 21:48
7.Седой
«Они воюют, чтобы жить не в кастрюле и разговаривать на языке, на котором привыкли »

Двоє із моїх близьких друзів розмовляють "на языке на котором привыкли" і ніхто їм і кривого слова за це не говорить.
Чи не половина українських солдатів говорять на том же языке і це не заважає їм воювати проти бандитів, які вирішили встановити свій воєнний паханат на частині території України.
Не в язикє діло, хоч цю фігню не ліпіть.
14. Дід Панько / 3 грудня 2019, 15:31
Чудо Юдо! Одного разу я був свідком такої події:
В одному з великих магазинів нашого містечка, зайшла група молодиків, вдягнена в камуфляж, бійці АТО, біля каси стояв житель Кобеляк, який років 20 як повернувся до своїх батьків, але говорить "на языке на котором привык", так от, відразу прямо біля каси пішов розбір, штовханина, обзивали сепаром, і погрожували, то це може по Вашому це правильно? Як на вашу думку можна поважати таких "героїв"? А Ви кажете не в мові діло!
15. Седой / 3 грудня 2019, 17:36
Сегодня Укрнафта продлила контракт на поставку нефти из России на 10 лет. Вот это война!
СССР вроде из гитлеровской Германии ничего не получал после начала войны?
16. orakul / 3 грудня 2019, 17:53
13.Чудо Юдо
«Не в язикє діло, хоч цю фігню не ліпіть.
»

Ти давай не чуди. Язиком вони знищили країну. Подивись виступ депутата Рената Кузміна на Ньюзвані. Ось тобі цитатка"Создание ДНР противоречит Конституции Украины – это аксиома. Это так. Но также украинской конституции противоречит и захват власти киевскими заговорщиками. Ну то есть, когда в Киеве группа заговорщиков, под прикрытием майдана, власть захватила, и пытается распространить свою власть на всю территорию Украины, включая и Донбасс, то на ваш взгляд Донбасс должен был подчиниться, и выступать против не имел права? Я напомню, что до того, как в Киеве 22 февраля была захвачена государственная власть группой заговорщиков в течение января и февраля, то тоже самое, что произошло на Донбассе, происходило в Тернополе, в Иванофранковске, во Львове. Вам известно, что во Львове был захвачен облсовет, райотделы милиции, СБУ, сожгли третью часть автотранспорта полиции? Были захвачены воинские склады, оружие, это все уже поехало на майдан. Это все происходило до того, как была захвачена власть в Киеве. 22 февраля, когда захватили власть в Киеве, я напомню вам хронологию – 22-го числа захватили власть в Киеве, а 23-го приняли закон об отмене региональных языков. Ну скажите, нечем было больше заниматься при захвате власти, вот других проблем не было в стране, да? Первое что сделали, отменили по сути русский язык. Зачем? В первый день после революции. Что происходило дальше? А дальше, напомню, 23 февраля. А дальше уже в марте народный депутат от правящего большинства Джамилев делает заявление о том, что крымские татары поддерживают новую власть, которая пришла в Киеве и считает что парламент дожжен денонсировать соглашение по пребыванию Черноморского флота в Крыму и отправить этот Черноморский флот назад в Россию. Это было 3 марта. 2 мая, я напомню, сожгли пол сотни людей в Доме профсоюзов в Одессе. Это же было. А ДНР создали, я вам также напомню, 12 мая. "
17. orakul / 3 грудня 2019, 18:07
Кузьмін конєшно дуркує, скромніча, тіпа не зна, навіщо було відразу після захвату влади скасовувати закон про регіональну мову. Все він зна, але чомусь не сказав, що це було зроблено навмисне, аби спровокуати невдоволення населення так неохідне для розколу країни. А звідси винакає запитання, хто є сєпарами? Ну нормальній людині це очевидно, а пришелепкам цього не поясниш. Ну та ладно. Потім вони прийняли новий закон, вже дійсно тоталітарний. Я ж посилаюся не на кісєльТВ, як ви любите казати, в даному випалку посилаюся на сайт хазяїна України. Ось почитай, що там пишуть. Там і про штрафи є. І якби це стосувалося лише державних установ, то ладно, але це стосується і комунальних закладів. Цитата з елементами шизи. "Закон передбачає, що скажімо клієнт може звернутися до чиновника чи працівника сфери обслуговування якоюсь іншою мовою, скажімо, російською. Але відповідати вони повинні українською. Винятки звісно є – для іноземців, які не розуміють української, можна відповідати їхньою мовою." Усікаєш? Вони навіть іноземців розділили на руських і інших. Якщо іноземець звертається на інгліш, то баришня може йому відповісти на інгліш, якщо зна. А якщо хтось (можливо і іноземець) звертається російською, то вона повинна відповідати укрмовою, бо їй можуть впаяти пару тисяч штрафу. І це треба ходити, наприклад, в перуканю з пачпортом, чи як? Посилання на tsn.ua
18. orakul / 3 грудня 2019, 18:18
14.Дід Панько
«Одного разу я був свідком такої події»

Свідком подібного був і я, і не один раз. Тільки конфлікт був не з атошниками, а просто з упоротими тіпа патріотами, в тому числі і з тіпа істориками. А це вже алес, бо історики повинні б знати історію і не наступати на одні і ті самі граблі. Короткий екскурс в історію. Цитати із щоденника академіка В.Вернадського "Сейчас в Полтаве очень тревожное чувство в связи с начинающейся насильственной украинизацией. Через три недели вывески магазинов должны быть по-украински. Новый налог и полное нарушение равенства национальностей. Всюду предписано ввести делопроизводство на украинском языке. Вводят на язычии. Возбуждается ненависть к языку. ... Вышла газеты «Вільний голос» - ярко германофильская и русофобская, очень противная по типу и направлению....Вообще все, кто творит яркую культурную работу в Полтавщине, не украинцы. Среди украинских деятелей очень немного – особенно среди резких националистов – людей положительной культурной ценности…. 12.4.1918".
19. orakul / 3 грудня 2019, 18:33
Вернадський просто констатував факт. І було це відразу після революції. Здавалось би, що з становленням радянської влади можна було б зробити якісь висновки, так ні, вони вперто гнули своє навіть при Сталіну. Змушували навіть Сталіна втручатися, пояснвати. «Л.М.Кагановичу и др. членам ПБ ЦК КП(б)У. Нельзя заставлять русские рабочие массы отказаться от русского языка и русской культуры и признать своей культурой и своим языком украинский. Это противоречит принципу свободного развития национальностей. Это была бы не национальная свобода, а своеобразная форма национального гнета. … руководящая верхушка на Украине (партийная и иная) должна стать украинской… Я за то, чтобы состав Секретариата и ПБ ЦК КП(б)У, а также советскую верхушку усилить украинскими элементами. 26.ІУ.26 г. » (И.Сталин) Прикольно, що як тоді, так і зараз останні слова Сталіна актуальні.
20. orakul / 3 грудня 2019, 18:37
15.Седой
«Сегодня Укрнафта продлила контракт на поставку нефти из России на 10 лет»


Прикольно еще и то, что нефть можно покупать в РФ, а газ - нельзя.
21. orakul / 3 грудня 2019, 18:45
13.Чудо Юдо
« це не заважає їм воювати проти бандитів, які вирішили встановити свій воєнний паханат на частині території України.»

Ти визначся з ким ви воюєте, бо ви один раз пишите, що воюєете з Путіним, а другий раз пишите, що з бандитами. Таке, знаєш як називається? І «бандити» нічого не захвачували, вони у себе дома, на землі предків. А от решту України таки захватили і скоро продадут. Так і хто тут бандит? Тута бАльшой вАпрос щодо бандитів. І вАпрос той вже вилазить на поверхню. Посилання на strana.ua
22. Седой / 3 грудня 2019, 21:38
20.orakul
«Прикольно еще и то, что нефть можно покупать в РФ, а газ - нельзя»

И газ можно, только на условиях продавца. Не нравится - покупайте у другого продавца, про законы торговли не слышали? Словацкий, например, берите - он же очищенный от ваты в процессе дерибана. По кошельку не ощущаете?
23. Чудо Юдо / 3 грудня 2019, 21:58
16.orakul
«а 23-го приняли закон об отмене региональных языков. »

Це Закон Ківалова-Колісниченка, який прийняли через одне місце і тим місцем підписав Янукович, який проіснував трохи більше року і був неодноразово розкритикований? Так про його скасування ще 28 грудня 2012-го подали проект, його просто не розглядали.

16.orakul
«А ДНР создали, я вам также напомню, 12 мая. »

11 квітня уже озброєна до зубів братва штурмом брала будівлю СБУ у Слов’янську і це були не якісь там майдановці, а спеціально завезені "зелені чоловічки" із сусідньої країни.

21.orakul
« І «бандити» нічого не захвачували, вони у себе дома, на землі предків.»

А як вони повелися із іншими людьми, тими хто був також у себе вдома на землі своїх предків, але війни не хотіли? Спитали чи хочуть вони? Чи дуло автомата в зуби вставили і кричи з усіма "Путін ввєді вайска"?
Бачив відео діалогу між Захарченком і українським офіцером? Де перший стрибав як мавпа і репетував. Так от, офіцер із Донбасу. І чому ж він обрав сторону "каратєлєй"? Може тому, що далеко не всі жителі ДНР цій ДНР були раді? Але хто їх питав?
24. orakul / 4 грудня 2019, 18:40
23.Чудо Юдо
«будівлю СБУ у Слов’янську і це були не якісь там майдановці, а спеціально завезені "зелені чоловічки" із сусідньої країни.»

Тобі як щось пояснювати, то краще сто грам випити. Хто завіз тих "чловічків"? Мер Словянська стверджує, що Пастор із Сенею. Як тобі така версія? Чи їх по твоєму Путін завіз. Нафіг він Путіну нужен. Він працював проти Росії. Туго доходить? Нічим не допоможу. Але про всяк випадоак напишу, що твій Гіркін перебрався у Словянськ із Криму після того, як його Путін з Криму вигнав. У Гіркіна було завдання зробити в Криму те, що він зробив на Донбасі, але не вигоріло. Крим від війни врятували. Розумію, що для тебе це непізнаваємо. Але може ти можещ хоч зовсім просте зрозуміти і відповісти на питання, хто і навіщо випустив Гіркіна із Словянська в Донецьк? Скажеш, що то Путін його випустив? Так там же були доблесні ВСУ, чому вони його не знищили? Та тому, що їм не дозволили, не дали команди. Ну ти хоч поспілкуйся з вміняємими атошникми. Їх мало, але вони є. Я тут колись давав ссилки на луганського бізнесмена і депутата обларади Андрія Недовєса з його інтервью Наталі Влашенко, там він говорить про те, як «захвачували» Луганське СБУ. Перед тим як його захопили, туди завезли купу зброї. Так от, завезеня зброї для тих, хто його захопить було зроблено навмисне тими, хто планував те захоплення. А планував це не Путиін а наші переворотчики. Але для гойських мізків це надто складно це зрозуміти. Хоча все просто.
25. orakul / 4 грудня 2019, 18:57
23.Чудо Юдо
«не всі жителі ДНР цій ДНР були раді? Але хто їх питав?»

Інколи здається, що ти таки можеш щось шурупати головою. Канєшно ж не всі жителі були раді. Більше того, багато жителів Донбасу й досі не зрозуміли, що відбулося. Люди вАще не знали, не розуміли, що відбувається. І не лише прості люди, а й депутати. Зяввилися якісь невідомі з плакатами "Путін памагі" і їх тут же, як оніжедєтей, відразу зняли на камеру і відео розіслали по усьому світу. Ну і з якого дива ти взяв, що ті люди заслані Путіним. Чи ти думаєш, що Пктін такий ще пришелепуватий як більшість українців? Ті ж самі сценаристи що засилали на Донбас провокаторів дали команду розпалювати ворожнечу і формувати проросійські настрої. Для кращого єфекту почали бомбити Луганську ОДА нашими літаками, подібне було й в Донецьку. Ну якщо ти думаєш, що нашими ВСУ і літаками командує Путін, то таки тебе вже не вилікувати. Не хочу я тобі нічого пояснювати, бо то марна справа. Я тобі тупо дам ссилку на бамагу Управління Верховного комісара ООН "Доклад о ситуации с правами человека в Украине". Ти хоч розумієш, що бамага ООН, це не Беніне ТСН, і не Петін 5 канал? Так от там прямо пишеться "Крым является временно оккупированным Российской Федерацией7" А про Донбас такого не пишеться, бо такого нема. Про Донбас пишеться "Территории, контролируемые вооруженными группами". Різницю розуміш? Посилання на www.ohchr.org
26. orakul / 4 грудня 2019, 19:07
22.Седой
« Не нравится - покупайте у другого продавца, про законы торговли не слышали? »

Ну при чем тут нравиться или нет, причем законы торговли? Я же не это имел ввиду. Я о том, что наши поцреоты даже президенту не разрешают покупать газ. У них это называется зрадой. Когда Петя продает в РФ свои конфетки, то это можно, это патриотино. Петя же у них спаситель от Путина. Он их послал на Донбас убивать граждан Украины и они свято верят, что убивают там бурят и Путина. И тот же Петя сказал, что газ у Путина покупать нельзя, так как это зрада. И они верят. Они даже верят, что один и тот же газ по одной и той же трубе идет в Европу и по ней же возвращается в Украину. Только возвращается уже не Путинский газ а европейский. Вот посмотрим, что они устроют Зельцу после встречи с Путиным.
27. orakul / 4 грудня 2019, 19:17
23.Чудо Юдо
«
А як вони повелися із іншими людьми, тими хто був також у себе вдома на землі своїх предків, але війни не хотіли?»

По-перше, війни не хотів ніхто. Не вони ж війну починали. Війне почав Турчинов. Чи ти забув? Ясна річ, що частина населення Донбасу була майданута. Але таких там одиниці. Більшість таких потікали сюди. Один із таких був і в Кобеляках. Облапошив тут БЮТ і Ісипа і втік. А потім його в Донецьку арештували за шахрайство. Так і що з цього? І у нас не всі хотіли майдану, бо розуміли, хто і навіщо робить майдани. Я, наприклад, не хотів, щоб переписували історію, міняли назви вулиць. Але що може зробити одна людина? Так і там.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації