Вхід | Реєстрація

Говорили з Діккенсом і вчилися у Жанни д’Арк

Говорили з Діккенсом і вчилися у Жанни д’Арк

Тиждень тому в Кобеляцькому районі пройшов перший етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року». Вперше такий захід відбувся ще в 1991 році. І з того часу став традиційним. У цьому році педагоги демонстрували свою майстерність у навчальних дисциплінах «Хімія», «Історія», «Зарубіжна література» та «Початкова освіта».

Потрібно пояснити, що кожного року номінації, у яких визначають «Учителя року», змінюються. Рішення про те, у яких навчальних дисциплінах будуть визначати кращих, приймають у Міністерстві освіти. Протягом 2019–20 років педагоги України позмагаються за почесне право називатися кращим учителем у номінаціях «Хімія», «Зарубіжна література», «Історія», «Початкова освіта».

Доки кращі з кращих педагоги «доберуться» до фінальної всеукраїнської частини конкурсу, їм потрібно довести серйозність своїх намірів у регіональних змаганнях. Перша частина відбору — районні конкурси. Саме такий захід  відбувся в Кобеляках на базах міських ліцеїв. У ньому взяли участь 11 педагогів, половина із яких працюють у міських навчальних закладах. Окрім городян, у конкурсі змагалися представники Красненської, Шенгурівської, Озерської, Іванівської, Білицької, Григоро-Бригадирівської та Бережнівської шкіл.

У рамках конкурсної програми вчителі мали пройти психологічне тестування, провести майстер-клас для колег і, безумовно ж, продемонструвати свої педагогічні знання та навички в так би мовити «бойовій» обстановці, тобто для учнів, яких вони вперше в житті бачать. Майстерність педагогів оцінювало журі.

Згідно з висновками членів журі, перемогу в номінації «Початкова освіта» здобула вчителька міського ліцею №2 Анжела Тригубенко. Тема її уроку стосувалася електрики. Протягом 45 хвилин школярі дізналися не лише про фізичні параметри електричного поля, а й про те, як людство використовує електричну енергію для свого блага. І навіть встигли порахувати, наскільки сучасна енергозберігаюча світлодіоідна лампа економить гроші у сімейному бюджеті, у порівнянні зі старою лампочкою розжарення.

На урок літератури, який проводила Анна Жукова із Кобеляцького ліцею №1, завітав сам Чарльз Діккенс, видатний англійський письменник, котрий жив і творив у дев’ятнадцятому столітті. Звичайно ж, у ролі знаменитого романіста виступала одна із колег Жукової. Учні отримали змогу порівняти, як святкували Різдво в Англії та Україні минулого століття. При цьому спілкувалися між собою двома мовами — рідною та англійською.

Переможцем серед вчителів історії став викладач із Григоро-Бригадирівської школи Артем Довбня. Він розповідав школярам про часи, коли в середньовічній Франції жила і боролася легендарна Жанна д’Арк. І провів паралелі із сучасною Україною, яка теж бореться за збереження незалежності і територіальної цілісності.

Учитель-хімік Наталія Супрун дала змогу своїм учням побувати в ролі експериментаторів. Адже, як відомо, дітям більше подобається самим брати участь у дослідах, аніж вислуховувати теоретичний матеріал.
Усі учителі-переможці згодом візьмуть участь уже в обласному етапі конкурсу. Зараз вони проходять відповідну теоретичну підготовку.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. orakul / 10 грудня 2019, 13:44
Це тіпа конкурс на кращу посудомойку гейропи. Посилання на www.umoloda.kiev.ua
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації