Вхід | Реєстрація

Пенсіонер виготовляв зброю в гаражі

Пенсіонер виготовляв зброю в гаражі

Наприкінці листопада Кобеляцький районний суд виніс вирок 69‑річному пенсіонеру, який виготовив два саморобні пристрої для стрільби і зберігав їх удома.

У ході розслідування правоохоронці з’ясували, що в лютому-березні цього року мешканець Кобеляк у своєму гаражі за допомогою трубок циліндричної форми, ножівки по металу та інших підручних засобів виготовив два саморобних пристрої для стрільби, що є вогнепальною зброєю, виготовленою по типу стріляючого курково‑ударного механізму.

Таким чином, своїми діями пенсіонер вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 263–1 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення вогнепальної зброї».

24 жовтня під час проведення обшуку домоволодіння, у якому проживає 69‑річний чоловік, він добровільно видав нестандартну вогнепальну зброю ударникового типу.

Відповідно до частини 1 статті 263 ККУ, пенсіонер незаконно зберігав вогнепальну зброю.

 

Рік умовно замість трьох за ґратами

8 листопада між прокурором Кобеляцької місцевої прокуратури і обвинуваченим укладена угода про визнання винуватості.

Згідно з угодою, пенсіонер беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 263–1, частиною 1 статті 263 ККУ.

Сторони узгодили, що при затвердженні угоди пенсіонеру буде призначене покарання: за частиною 1 статті 263–1 ККУ у виді позбавлення волі на строк 3 роки; за частиною 1 статті 236 ККУ у виді позбавлення волі строком на 3 роки 1 місяць та прохають суд звільнити чоловіка від покарання з випробуванням з іспитовим строком, відповідно до статті 75 ККУ.

Розглядаючи питання про затвердження угоди, суд установив, що злочин, у вчиненні якого пенсіонер визнав себе винуватим, віднесений до тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним інтересам, а отже угода відповідає вимогам закону. Обвинувачений погоджується на призначення узгодженого покарання. Тому суд затвердив угоду.

Із матеріалів кримінального провадження вбачається, що в справі були проведені експертизи, за результатами яких складені відповідні висновки. Вартість проведення експертиз становить 2512,16 гривні, а тому із чоловіка на користь держави необхідно стягнути витрати на її проведення.

22 листопада суддя Тетяна Мороз ухвалила затвердити угоду про визнання винуватості, визнати пенсіонера винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263–1, ч. 1 ст. 263 КК України та призначити узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 1 місяць. На підставі статті 75 ККУ звільнити обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням іспитовим строком на один рік.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 грудня 2019, 10:10 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації