Вхід | Реєстрація

На грип захворів студент із Нових Санжар

На грип захворів студент із Нових Санжар

Завідувач Кобеляцького міжрайонного лабораторного центру Валентина Семиног розповіла про ситуацію щодо інфекційної захворюваності в Кобеляцькому і Новосанжарському районах.

За повідомленням Міністерства охорони здоров’я, наразі у всіх регіонах України реєструються спорадичні випадки захворювання на грип. У Полтавській області фіксується сезонне зростання захворюваності на гострі респіраторні інфекції, але епідемічна активність не спостерігається. За тиждень в області на ГРВІ захворіли 5 910 осіб, зростання, порівняно з попереднім тижнем, становить 5 відсотків. Дітей захворіло 4018, що складає 68 відсотків від усіх хворих. Найвищі показники захворюваності в Кобеляцькому, Карлівському, Полтавському та Гребінківському районах.

— За 48‑й тиждень (з 25 листопада по 1 грудня) захворюваність у Кобеляцькому районі на ГРВІ, у порівнянні з попереднім тижнем, зросла на 59 випадків, — говорить Валентина Семиног. — Показник нижчий епідпорогового на 13 відсотків. За тиждень в районі на ГРВІ захворіли 224 особи, у тому числі дітей віком до 17 років — 141 (70 школярів і 29 дошкільнят). Захворюваність серед дітей, у порівнянні з попереднім тижнем, зросла на 31 випадок. Найбільша кількість зареєстрованих випадків ГРВІ у Кобеляках (105 чоловік, із них 65 дітей), Шенгурах (29 хворих, із них 7 дітей), Бутенках (25 чоловік, із них 18 дітей). Найнижчі рівні захворюваності реєструються по Орлицькій та Придніпрянській дільницях (по 4 випадки).

З початку епідемічного сезону (з 40‑го тижня) на ГРВІ в Кобеляцькому районі захворіли 1730 чоловік, з них дітей віком до 17 років — 1129. Випадків захворювання на грип не зареєстровано.

Протягом минулого тижня в районі зареєстровані 15 випадків вітряної віспи (захворіло 8 дітей шкільного та дошкільного віку з Орлика, 5 мешканців райцентру та по одній дитині з Дашківки та Підгори). Житель Придніпрянського захворів на туберкульоз. По всіх випадках інфекційної захворюваності проводяться протиепідемічні заходи та розслідування.

 

Жителя селища покусала домашня тварина

За 48‑й тиждень у Новосанжарському районі захворюваність на ГРВІ, у порівнянні з попереднім, зросла на 13 випадків, показник нижчий епідпорогового на 73 відсотки. Хворобу виявили в 92 чоловік, у тому числі дітей до 17 років — 63. Захворюваність серед дітей, у порівнянні з попереднім тижнем, зросла на 25 випадків. При цьому захворюваність серед школярів складає 53,9 відсотка від усієї кількості хворих дітей.

— Найвища захворюваність зафіксована в Нових Санжарах (43 чоловіки, із них 29 дітей), Драбинівці (16 чоловік, із них 11 дітей), у Малій Перещепині (12 чоловік, із них 8 дітей). Найнижчий рівень — у Стовбиній Долині (1), Маячці (2) та в Нехворощі (4). У Старих Санжарах, Крутій Балці, Великому та Малому Кобелячку захворювання на ГРВІ відсутні. З початку епідсезону (з 40‑го тижня) зареєстрований один випадок грипу (клінічно) у студента з Нових Санжар.

У Новосанжарському районі проводиться імунізація населення проти грипу. Усього отримали щеплення 77 чоловік, з них — 7 дітей віком до 5 років, що вкрай недостатньо.

— Найкраща профілактика захворювань на грип — це своєчасна вакцинація, — наголосила завідувач центру. Незважаючи на постійну санітарно-освітню пропаганду в засобах масової інформації, рівень щеплення проти грипу в районі вкрай незадовільний. Щеплення отримали лише 426 чоловік, у тому числі 24 дитини віком до 5 років. Це вкрай недостатньо. Краще попередити захворювання, ніж лікувати.

За 48‑й тиждень у Новосанжарському районі зареєстровано один випадок нелегеневого туберкульозу в мешканця Писарівки та покус домашньою твариною дорослого з Нових Санжар. За цими випадками проведені протиепідемічні заходи та розслідування.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації