Вхід | Реєстрація

На Полтавщині перевірять системи пожежної безпеки установ з масовим перебуванням людей

На Полтавщині перевірять системи пожежної безпеки установ з масовим перебуванням людей

На Полтавщині перевірять системи пожежної безпеки установ з масовим перебуванням людей до 26 грудня. Це дитячі садки, школи, професійно-технічні та вищі навчальні заклади, гуртожитки, лікарні та об’єкти соціального захисту. Також перевірять ринки й розважальні заклади.

Про це повідомив заступник начальника ГУ ДСН Полтавщини  Володимир Гришанін на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов закликав всіх керівників відповідних установ і організацій сприяти цим перевіркам.

«Враховуючи трагічні події в Одесі, хочу наголосити, що в питанні безпеки – компромісів не повинно бути. Є моменти, що залежать від нас і  ми повинні їх виконати на 100%. Нині питання протипожежної безпеки – найважливіше. Закликаю всіх керівників структурних підрозділів, підприємств, установ та організацій сприяти цим перевіркам. Це вимога прем’єр-міністра й вона повинна бути виконана» – сказав Олег Синєгубов.

Очільник області додав, що кожен керівник навчального закладу, установи охорони здоров’я та об’єктів соціального спрямування несе особисту відповідальність за безпеку.

Як повідомив Володимир Гришанін, протягом 2019 року проводилася робота з профілактики пожеж.

— Зокрема перевірили готелі та місця масового відпочинку людей. З 121 об’єкта перевірили 85, виявили 915 порушень, притягнули до відповідальності  88 осіб. Також перевірили заклади охорони здоров’я області. Виявили понад 5 тисяч порушень», — зазначив Володимир Гришанін. – У навчальних закладах проводяться навчальні евакуації два рази на рік, — розповіла начальник управління освіти Олена Харченко. — Питання фінансування стоїть одним із найважливіших. Протягом 2019 року 21 мільйон 339 тисяч гривень освітні заклади витратили на антипожежні заходи. 90% закладів забезпечені первинними засобами пожежогасіння, а 10% просто не перезарядили вчасно вогнегасники. Це питання можна вирішити, особливо великих коштів для цього не треба. 60% закладів провели обробку вогнегасним розчином дерев’яних будівельних конструкцій. 55% установ мають протипожежне водопостачання, 95% — здійснюють заміри опору ізоляції. На жаль, менше 20% закладів мають автоматичну систему протипожежного захисту. Тому ми неодноразово зверталися до керівників міст, районів, об’єднаних громад, щоби при закладанні бюджетів запланували кошти на цю роботу. Це безпека наших дітей. Маємо ряд закладів, де розробляємо проектну документацію і будемо просити кошти на встановлення автоматичної системи протипожежного захисту.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2019, 11:39 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації