Вхід | Реєстрація

«Насильство — це сміття, яке треба виносити і з дому, і з країни, і з голови»

«Насильство — це сміття, яке треба виносити і з дому, і з країни, і з голови»

Минулого тижня в Царичанській селищній раді за ініціативою поліцейського громади Олександра Сірого, відбувся круглий стіл. Обговорювалися принципи та взаємодії між службами для запобігання домашньому насильству.

Зустріч відбулася в рамках міжнародної кампанії «16 днів проти гендерного насильства» за участю начальника соціально-гуманітарного відділу селищної ради Юрія Липки, начальника в справах дітей РДА Людмили Нестер, представника освіти, майбутнього поліцейського Ляшківської ОТГ, який проходить стажування, Олександра Комісара. В Україні підвели підсумки кампанії «Насильство — це сміття, яке треба виносити з дому», нею фактично завершили міжнародну акцію. З 10 грудня розпочався тиждень прав людини.

Присутні на круглому столі обмінялися думками про подальшу співпрацю та взаємодію у своїй діяльності, обговорили проблеми, з якими стикаються, та інше. Зокрема, Олександр Сірий повідомив про зміни в законодавстві щодо домашнього насильства та новий вид відповідальності за його вчинення.
В Україні почав діяти наказ Міністерства внутрішніх справ, що дозволяє поліцейським одразу на місці, звідки поступив виклик, убезпечити постраждалу людину від кривдника. Відтепер правоохоронці, котрі приїжджають на місце, де відбувається домашнє насильство, можуть виписати кривднику терміновий заборонний припис. Раніше законодавство цього не передбачало. Такий припис може містити наступні вимоги до правопорушника: — зобов’язання залишити місце перебування (проживання) постраждалої людини; — забороняє вхід та перебування в цьому місці; — забороняє у будь-який спосіб контактувати з людиною, що постраждала. Стосовно неповнолітніх кривдників забороняється лише контактування. Припис кривднику виноситься у разі існування безпосередньої загрози життю чи здоров’ю постраждалого, щоби негайно припинити домашнє насильство. Припис виноситься за заявою постраждалої особи, а також за власною ініціативою працівника поліції за результатами оцінки ризиків. Під час вирішення питання про внесення припису пріоритет надається безпеці постраждалого. А якщо домашнє насильство вчинили щодо дитини, батьки або законні представники мають право звернутися до суду із заявою про видачу обмежувального припису не пізніше 72 годин після надходження заяви про видачу обмежувального припису до суду. Суд може встановлювати припис на період від 1 до 6 місяців. Вчинення домашнього насильства, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення уповноваженим підрозділам органів Нацполіції про місце тимчасового перебування в разі його винесення тягнуть за собою громадські роботи на строк від 30 до 40 годин або адмінарешт до 7 діб (тільки за рішенням суду). Також з’явились новації щодо кримінальної відповідальності. Зокрема, стаття — 126–1 КК України «Домашнє насильство». Карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, арештом до 6 місяців, обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 2 років (на випадок, коли домашнє насильство вчиняється постійно).


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2019, 12:39 | Царичанка | Суспільство
1. orakul / 16 грудня 2019, 13:50
Щоб багато не россуждать, приведу чужу цитату з приводу цього насилля і втручання так званої держави в "справи сімї та молоді" яке в совку і не снилося.
"Этот закон преследует лишь одну цель, - окончательный развал семьи, как ячейки общества!!! По принципу - разделяй и властвуй!!!
Поэтому сторонники этого закона (фем.группы, ЛГБТ сообщества, НКО организации,...) это всего лишь марионетки в руках власть имущих, которые выполняют определённый заказ за неплохие деньги!!! И переубеждать и спрашивать, что либо у них бесполезно - ОНИ ПРЕКРАСНО ЗНАЮТ ЧЕГО ОНИ ДЕЛАЮТ И КАКИЕ БУДУТ ПОСЛЕДСТВИЯ !!!"
Посилання на www.youtube.com
2. Ltava / 16 грудня 2019, 14:55
,,,,, зобов’язання залишити місце перебування (проживання) постраждалої людини; — забороняє вхід та перебування в цьому місці; — забороняє у будь-який спосіб контактувати з людиною, що постраждала. Стосовно неповнолітніх кривдників забороняється лише контактування.,,,,

Короче чоловіка з хати в шию і коханця в двір :))) до 6 місяців:))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації