Вхід | Реєстрація

Тротуари розчищатимуть китайською технікою

Тротуари розчищатимуть китайською технікою

На допомогу комунальникам придбали міні-трактор.

Під час останнього засідання сесії Кобеляцької міської ради, що відбулась 6 грудня, депутати розділили 774 856 гривень, що надійшли в бюджет у якості перевиконання. Із цієї суми 213 700 депутати виділили на придбання міні-трактора з навісним обладнанням.

Зі слів міського голови Олександра Копельця, техніка використовуватиметься для очищення тротуарів від снігу. Її вартість становить 165 000 гривень, 16 000 коштує мітла, а 37 000 — відвал для відгортання снігу.

11 грудня керівник комунального підприємства «Водоканал Плюс» Володимир Юрко уклав договір із гендиректором миколаївського ТОВ «ТЕХНОТОРГ-ДОН» Євгеном Березовським про купівлю міні-трактора LOVOL FT 244 вартістю 160 000 гривень.

Техніку виготовляє китайська компанія Foton Lovol Heavy Industry Co Ltd. Із минулого року на ринок України постачаються трактори під брендом LOVOL. Міні-трактор LOVOL FT 244 оснащений трициліндровим дизельним двигуном (потужність 25 кінських сил) із водяним охолодженням, має задню навіску, двошвидкісний вал відбору потужності, підключається передній привід.

Також у квітні цього року міська рада планувала придбати для комунальників трактор МТЗ-892 «BELARUS». Для цього депутати використали 530 000 гривень, що передбачались на капітальний ремонту доріг. Двічі «Водоканал Плюс» оголошував тендери на закупівлю техніки і в обох випадках їх було відмінено (26 квітня і 24 травня) через відсутність достатньої кількості учасників. Пропозиції подавало лише ТОВ «Техноторг», засновником якого вказаний все той же Євген Березовський. Спершу продавець оцінив трактор у 511 800 гривень, вдруге — у 510 000. Згодом, 12 червня, працівники «Водоканалу Плюс» провели переговорну процедуру з ТОВ «Техноторг» щодо придбання в них техніки. І оприлюднили на онлайн-платформі закупівель «Прозорро» договір, датований 12 липня. У ньому вказано, що постачальник мав доставити «водоканалівцям» трактор Беларус-892 за ціною 510 000 гривень до 31 липня.

Але трактор не придбали, оскільки в жовтні з 530 000 гривень, передбачених на трактор, 200 000 перенаправили на оплату електроенергії, спожитої «водоканалівцями», та на придбання дитячих майданчиків. При цьому міський голова анонсував, що техніку закуплять за державні 7 845 350 гривень, які Кабмін виділив на соціально-економічний розвиток Кобеляк. Субвенція від держави поки що не надійшла, тож і про Беларус-892 комунальники можуть лише мріяти.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 грудня 2019, 17:21 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації