Вхід | Реєстрація

Найкращі результати з пауерліфтингу й армрестлінгу

Найкращі результати з пауерліфтингу й армрестлінгу

Традиційно по завершенню календарного року редакція підводить підсумки спортивного життя Кобеляцького району. У 2019‑му наші земляки успішно виступали на змаганнях всеукраїнського, європейського і світового рівнів. Вони виборювали найвищі нагороди та встановлювали навіть світові рекорди.

 

 

 

Рекорди Анатолія Новописьменного

Наш земляк, який виріс у Лебединому, протягом року кілька разів ставав чемпіоном світу із класичного пауерліфтингу.

У червні в Швеції Анатолій Новописьменний у категорії 93 кілограми переписав світовий рекорд, який сам і встановив раніше. На Чемпіонаті світу з класичного пауерліфтингу спортсмен присів з вагою 320 кілограмів, у жимі лежачи витиснув 197,5 кілограма та потягнув штангу 335 кілограмів. За сумою трьох вправ він набрав 852,5 кілограма і став найсильнішою людиною планети.

У  вересні  в Харкові на Чемпіонаті України пауерліфтер набрав 870 кілограмів і перевищив рекорд світу на 17,5 кілограма та три рекорди України (присідання, станова тяга, сума).

Новописьменний увійшов до складу збірної України, яка виступила на Чемпіонаті Європи з класичного пауерліфтингу, що в грудні проходив у Литві.

Пауерліфтер став чемпіоном у ваговій категорії 93 кілограми в групі «Open». Анатолій у присіданнях встановив одразу два рекорди. На другій спробі він присів зі штангою вагою 325 кілограмів і це був світовий рекорд серед юніорів. Та вже на наступній спробі Анатолій сам же його і побив, присівши зі штангою 331 кілограм.

У жимі лежачи Анатолій витиснув 195 кілограмів. А в становій тязі зумів подолати вагу 327,5 кілограма.
Анатолій набрав у сумі 853 кілограми, що теж є світовим рекордом, і завоював чемпіонське «золото». Результат найближчого переслідувача Густава Хедланда — 812,5 кілограма.

Враховуючи досягнення пауерліфтера, Анатолій Новописьменний заслужено проходить у рейтинг кращих спортсменів.

 

Марина Шуліка стала майстром спорту міжнародного класу

У 2019 році тендітна дівчина з Підгори показала високі результати в армрестлінгу. Марина вчергове виборола золоті медалі серед українських спортсменів та достойно представила Україну на чемпіонатах Європи і Світу.

На Чемпіонаті України з армспорту серед дорослих, що в березні проходив у Одесі, Марина Шуліка стала абсолютним переможцем змагань, записавши на свій рахунок два «золота».

У грецькому місті Лутракі, де проходили змагання європейського рівня, спортсменка змагалася з молоддю до 21 року. У категорії до 65 кілограмів у Марини були дуже непрості суперниці. Адже турчанка, котра тричі вигравала ці змагання, минулорічна чемпіонка з Росії, титулована шведка ніяк не хотіли поступитись місцем на п’єдесталі. Та все ж, у затяжній боротьбі Марина вирвала «золото» на ліву руку і «срібло» — на праву. Щоправда, це їй коштувало зчесаних ліктів і втрати великої кількості сил та енергії. Також Шуліка поборолась із дорослими 65‑ти та 70‑кілограмовими спортсменками. І здобула бронзову медаль на ліву руку.

У серпні кобеляцька спортсменка взяла участь у чемпіонаті Ліванської Республіки, де здолала місцеву суперницю. Проти Марини Шуліки змагалась чемпіонка країни, 23‑річна Серена Сале.

Із п’яти раундів Марина виграла перші три. Виступ зупинили і перемогу віддали їй.

Надзвичайно активно Шуліка готувалась до Чемпіонату Світу, що відбувся в румунському місті Констанца. У віковій категорії до 21 року вона виборола «золото» і «срібло». Серед дорослих кобелячанка стала третьою і отримала «бронзу».

Крім того, Марина виконала норматив майстра спорту міжнародного класу.
Завдяки високим результатам, Марина Шуліка стає кращим спортсменом року.

 

«Локомотив» виграв змагання без жодної поразки

У категорії «Краща команда» варто відзначити «Локомотив», який в Чемпіонаті Кобеляцького району з футболу представляє Бутенки. Звичайно, що це — досягнення місцевого рівня. Та протягом багатьох років жодній команді в районі не вдавалося встановити такий рекорд. За час проведення чемпіонату «Локомотив» виграв усі 22 матчі, ставши переможцем змагань.

Також команда Ігоря Проценка виборола Супер-кубок Кобеляцького району, перегравши мідянівський «Урожай».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2019, 09:16 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації