Вхід | Реєстрація

Ремонт Жуківського клубу обійшовся у два мільйони

Ремонт Жуківського клубу обійшовся у два мільйони

Заклад культури відремонтували завдяки коштам із обласного та сільського бюджетів, допомозі спонсорів та місцевих волонтерів, які велику кількість робіт виконали безкоштовно.

Жуківський сільський голова Олег Охріменко визнає, що без допомоги депутатів облради Сергія І Миколи Жуків, активістів із числа місцевих жителів відновини будівлю сільського клубу, який десятиліття стояв пусткою, було б неможливо. Сільрада, безумовно, теж виділяла кошти з власного бюджету для того, щоб замовити ті чи інші роботи, але їх би не вистачило для того, щоб відремнтувати заклад культури за три роки. Олег Охріменко говорить:

— Якби ми проводили ремонт виключно за гроші із сільського бюджету, то він би розтягся б на пару десятиліть. І те, що відремонтували першим, могло б до закінчення роботи вже бути зруйнованим.
Сільський голова відзначає активну участь у ремонті клубу місцевих жителів. Він говорить:

— Люди приходили, брали інструменти із дому, засучували рукава і працювали. Збирали залишки старої штукатурки, носили, тягали, прибирали. Так, були і такі, що говорили «Безплатно працювати? Ні, не будемо. Навіть для власного блага». Але 15–20 чоловік постійно займалися таким, як зараз модно говорити, волонтерством.

У першу чергу керівник відзначає таких земляків: Валерія і Ольгу Дериземлів, Олександра і Тетяну Лисаків, Богдана і Альону Манників, Марину Стрельник, Юлію Наріжну, Юлію Скидан, Світлану Олійник, Руслана Богомола, Катерину Романчу, Альону Оберемко, юних Владу Олійник та Настю Оберемко.

Охріменко зазначає:

— Допомагали нам і місцеві фермери. Сергій Жук і Олександр Копелець-молодший ніколи не відмовляли в наших проханнях. Потрібна техніка для роботи — надають, необхідно щось докупити — виділяють гроші або привозять потрібне обладнання.

Та все ж найбільші фінансові «вливання» в ремонт клубу зробили місцеві жителі, депутати Полтавської обласної ради Сергій і Микола Жуки. Вони протягом двох років із виділених для них депутатських фондів фінансували будівництво. За словами Охріменка, станом на кінець 2019‑го року ремонт Будинку культури вже обійшовся у майже два мільйони гривень. А ще залишилося придбати твердопаливний котел, змонтувати радіатори опалення, поставити двері у підвальне приміщення. Це, звичайно, важко порівняти із уже виконаним обсягом робіт. Але грошей і зусиль потребує і ця робота. У планах сільського голови — відкрити в приміщенні Будинку культури і швейний цех. Домовленість з інвестором уже є.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації