Вхід | Реєстрація

Зеленський підписав указ про призов у 2020 році на строкову службу з 18 років

 Зеленський підписав указ про призов у 2020 році на строкову службу з 18 років

Президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році», згідно з яким планується призвати на строкову військову службу, починаючи з 18 років. Відповідну інформацію опублікували на сайті президента.

«Закликати на строкову військову службу придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу: у квітні-червні 2020 року; у жовтні-грудні 2020 року», – йдеться в тексті указу.

Як пише «Юридичний портал», призовний вік в Україні у 2019 році встановлено на рівні 20-27 років. Водночас молоді люди 18-19 років вправі пройти службу в армії на добровільній основі (за контрактом).

Як повідомляв 5.UA, попри озвучений намір міністра оборони скасувати обов'язковий призов, він триває. У майбутньому строкової служби може і не бути.


Автор: «5 канал»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 січня 2020, 16:53 | Полтавщина | Суспільство


1. Fed654Frumos / 16 січня 2020, 17:36
А саме воно служило?
2. Ltava / 16 січня 2020, 20:02
Призивати , одружуватися і купляти алкоголь потрібно з 14 років, розуму не має і вмерти не страшно :))
3. orakul / 17 січня 2020, 08:56
2.Ltava
« потрібно з 14 років, розуму не має і вмерти не страшно :»

Що не так страшно, то таки правий, а щодо розуму, так його й у 20 нема. А в українців його нема й в 50 і в 60. Пропав розум від ящика. Зараз вони нагадують стурбованих наркоманів у яких мак кінчається і може ломка настати. Зараз тільки й балачок про якісь тарілки, тюнери, декодери, антени і антенки і хрін зна що ще. Пішов у неділю на базарь, думав там про політику, про газ, який оригінально подешевів з 6 до 8 грн, чи про субсидії які десь погубилися. Та ні фіга, усі стурбовані тим, що тепер буде з ящиком, Які канали будуть даром, а які за гроші, і що тепер робити без 1+1. Трагедія, блін.
4. Ltava / 17 січня 2020, 10:23
3.orakul
«що тепер робити без 1+1. Трагедія, блін.»


Так для них це дійсно трагедія - читати не уміють, робити розучилися, і на кохання не стоїть:)))))))))))))) Чим окрім телевізора зайнятися?:)))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації