Вхід | Реєстрація

Коментар Полтавської ОДА щодо ситуації, яка склалася навколо створення Коломацької ОТГ

Коментар Полтавської ОДА щодо ситуації, яка склалася навколо створення Коломацької ОТГ

На сьогодні в області існує понад два десятки проблемних ОТГ, де, зокрема, є невідповідність критеріям спроможності. Подекуди є незгода людей та місцевих керівників. На певних територіях не дотримано строки та процедури створення ОТГ.

У частині з них колишня влада свідомо ігнорувала вимоги Мінрегіону, намагаючись створити кишенькові громади для обслуговування власних маєтків, бізнесів, угідь, виборчих округів тощо.

Коломацька ОТГ є лише однією з таких проблемних громад. Спроби діалогу з представниками цієї ОТГ довели лише те, що людьми свідомо маніпулюють її керівництво та окремі депутати. До того ж жителі цієї ОТГ дезінформовані щодо механізмів та критеріїв створення громади та не орієнтовані на конструктивну співпрацю і дотримання офіційних домовленостей. Очевидно, що усі ці протиріччя створено лише для того, аби ними могли скористатися окремі представники колишньої влади для участі у майбутніх місцевих виборах, які мають відбутися вже цього року.

З метою упередження подібних спекуляцій та недопущення порушення законодавства, керівництво Полтавської ОДА виступає з ініціативою щодо створення спеціальної дорадчої комісії, яка буде публічно, за участі всіх зацікавлених сторін та незалежних експертів розглядати існуючі суперечності в процесі формування ОТГ та розробляти узгоджені рекомендації щодо їх вирішення. Окрему увагу буде приділено запрошенню на засідання такої комісії представників ЗМІ для того, аби аргументи і позиції сторін було висвітлено публічно.

Наразі готуються відповідні проекти рішень. Детальну інформацію буде повідомлено додатково.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2020, 14:48 | Полтавщина | Суспільство
1. Ltava / 22 січня 2020, 09:32
На жаль виконавча влада, в тому числі і Полтавська ОДА, не розуміють нічого в питанні місцевого самоврядування бо САМОВРЯДУВАННЯ це і є право громад на прийняття рішень самостійно, в тому числі і на помилкові!!! А Адміністрації і міністерства все мріють про часи райкомів, обкомів і політбюро :))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації