Вхід | Реєстрація

Нехворощанські медики роблять аналізи на сучасному приладі

Нехворощанські медики роблять аналізи на сучасному приладі

Кілька днів тому працівники місцевої амбулаторії почали використовувати гематологічний аналізатор, який був придбаний за кошти сільської ради.

Прилад MicroCC-20 Plus робить до 60 загальних аналізів крові на годину по 20 параметрів кожен. Його вартість становить 210 тисяч гривень.

Як розповіла завідувач медзакладу Ольга Шевченко, аналізатор налаштував спеціаліст із Дніпра та показав працівникам амбулаторії, як правильно користуватися приладом.

За аналізатором працюють медсестри Лариса Яловега і Валентина Руденко. Остання, до речі, більше 10 років була лаборантом.

Медики говорять, що аналізатор досить простий у користуванні, працює в автоматичному режимі й видає показники, точність яких гарантована.

Зі слів Ольги Шевченко, у амбулаторії встановлений графік забору крові.

— Аналізатор не рекомендується вмикати заради одного аналізу. А оскільки пацієнтів у нас не багато, беремо кров двічі на тиждень, — пояснює завідуюча. — Для роботи з приладом необхідно використовувати спеціальний набір витратних матеріалів, куди входять пробірки, миючі й дезинфікуючі засоби. Зараз застосовуємо ті матеріали, що йшли в комплекті з аналізатором. Згодом доведеться купувати нові набори. Та сільський голова Юрій Мовчан пообіцяв нас забезпечити всіма необхідними матеріалами.

Також разом із аналізатором для працівників амбулаторії були придбані ноутбуки. На комп’ютерну техніку встановили спецпрограми, що дозволять вести електронний документообіг. Адже з 1 квітня електронними стануть медичні картки пацієнтів та лікарняні листи.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Ltava / 25 січня 2020, 19:30
""""....Аналізатор не рекомендується вмикати заради одного аналізу....""

Купили за 210 тисяч але не для вмикання :)))))))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації