Вхід | Реєстрація

Нова влада обіцяє добудувати стадіон «Діброва»

Нова влада обіцяє добудувати стадіон «Діброва»

Така обіцянка пролунала від народного депутата Дмитра Чорного.

Відомо, що реконструкція головного стадіону Царичанки вже кілька місяців поспіль перебуває у «підвішеному» стані. Роботи досить жваво розпочалися при попередній владі. Потім змінився Президент України, а з цим пішли із посад і всі представники виконавчої влади Дніпропетровської області. І роботи на царичанському стадіоні припинилися. Що викликало незадоволення в громадськості, яка постійно цікавилася тим, коли ж спортивну споруду таки добудують. При цьому запитання в основному адресувалися селищному голові Геннадію Сумському. Влада селища, як відомо, реконструкцію стадіону не фінансує. Але царичан це цікавить в останню чергу. Їм не хочеться бачити суцільну руїну на місці, де функціонувала нехай і старенька, але споруда. Загальна вартість проекту, що фінансувався із бюджету області, — 28 мільйонів гривень.

Не дивно, що під час візиту до Царичанки нардепа Дмитра Чорного, голова ОТГ нагадав йому про місцевий довгобуд і попросив сприяння в прискоренні робіт. Народний депутат пообіцяв допомогти. Обговорив Дмитро Чорний із керівництвом громади і будівництво школи в Прядівці та ремонт дороги між згаданим селом та Новопідкряжем.

 

Розчищення Орелі та створення національного парку

Під час зустрічі нардепа із громадськістю розмова йшла в основному навколо питань, пов’язаних з річкою Оріль. Своє бачення ситуації до парламентаря намагався донести Григорій Давиденко, керівник громадської організації «Комітет порятунку Орелі».

Давиденко наполягав на необхідності переглянути сучасний проект розчищення річки, вжити дієвих заходів для ліквідації незаконних дамб та залісненні берегів водойми. І запропонував нардепу посприяти створенню в районі Національного природоохоронного парку «Орільський».

Окрім того, представники громадськості ратували за продовження мораторію на продаж землі і прийняття в подальшому закону про продаж паїв виключно державі та об’єднаним територіальним громадам.

 

За результатами конкурсу, побутове сміття буде вивозити комунгосп

Між тим, буденне життя Царичанської громади продовжувалося і без візиту Народного депутата. На черговому засіданні виконкому селищної ради були затверджені результати конкурсу на надання житлово‑комунальних послуг.

Цілком очікувано конкурс на вивезення твердих побутових відходів виграло місцеве комунальне підприємство. Яке, зрештою, цим і займалося.

А ось утриманням багатоквартирних будинків та прибудинкових територій у Царичанці не забажав займатися ніхто.

Наостанок члени виконкому проголосували за демонтаж існуючих на території селища незаконних газозаправних комплексів. Як відомо, зараз в Україні розпочалася масова кампанія із закриття нелегальних автозаправок.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2020, 09:11 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації