Вхід | Реєстрація

Досягнення юних краєзнавців району

Досягнення юних краєзнавців району

Протягом січня підводилися підсумки обласних етапів різних краєзнавчих акцій.

Роботи юних краєзнавців Кобеляцького району досить високо оцінені. Так, на обласний етап Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби» з району було направлено три найкращих роботи. Журі високо оцінило роботу «Кобеляки — Зінген: народна дипломатія руху до загальноєвропейських цінностей» краєзнавчо-пошукового загону районної станції юних туристів «МАГНІТ». Збираючи дані для свого дослідження, пошуковці опрацьовували матеріали в музеях, бібліотеках, архівах, органах влади, зустрічалися з учасниками та очевидцями партнерських відносин. Майже річна робота кобеляцьких краєзнавців увінчалася успіхом: друге місце в обласному етапі вищезазначеної Всеукраїнської краєзнавчої акції (наказ Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 28 січня № 30). А перше місце виборола пошукова група «Відродження» обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді під керівництвом нашого земляка Копельця Євгена Вікторовича, який у свій час працював у Кобеляцькій районній станції юних туристів.

30–31 січня відбувався обласний тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу». Конкурс проводиться з метою виховання в дітей та молоді любові до рідного краю, бережливого ставлення до історії, духовної спадщини українського народу, природного довкілля; розвитку краєзнавства та музейної справи в закладах освіти. Перше місце в цьому конкурсі здобула учениця Орлицької школи Стасовська Анастасія (керівник шкільного музею — Шовкопляс Людмила Станіславівна). Журі високо оцінило майстерність, ерудованість, уміння зацікавити та донести інформацію екскурсантам. Анастасія стала переможцем обласного туру та представлятиме Полтавщину в фіналі Всеукраїнського конкурсу юних екскурсоводів, який відбудеться у березні в Миколаєві.

Несподіванкою обласного туру конкурсу екскурсоводів стала Ільченко Альбіна із Василівської школи (керівник шкільного музею — Вазерцева Ольга Миколаївна). Альбіна наскільки сильно підготувалася та провела презентацію свого музею і представила екскурсію, що залишила далеко позаду інших екскурсоводів з гімназій та ліцеїв області. У підсумку: Ільченко Альбіна отримала ІІІ місце в обласному конкурсі.

Дещо не вистачило фарту звітам про наші краєзнавчі експедиції, які брали участь у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу на кращу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край». Краєзнавча експедиція райСЮТур на основі велопоходу «Комендантівська піраміда» мала всі шанси на призове місце: вивчення історії та сьогодення піраміди, відвідування Комендантівського бібліотечно-музейного центру та дослідження старовинної козацької зброї (рушниці та самостріли), перебування на найвищій географічній точці району, знаходження першоцвітів, ознайомлення та опис роботи вівцеферми, де відроджують сокольську породу овець. Та за результатами голосування журі цей звіт посів лише четверте місце. У п’ятірку найкращих краєзнавчих експедицій області також увійшов звіт про велопохід вихованців станції туристів на Шар-гору.

Краєзнавчі підсумки 2019 року підведено, а попереду учнів чекають нові захоплюючі мандрівки, зустрічі, пошуково‑дослідницькі роботи.


Автор: Микола Шабалтій, директор районної станції юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2020, 09:05 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації