Вхід | Реєстрація

Сучасна «іграшка» - Інтернет

Зовсім нескладно пригадати той час, коли мобільні телефони ми бачили лише по телевізору. Сьогодні ця «іграшка» є у кожного малюка. Адже батькам дуже зручно завжди бути з дитиною на зв'язку. Так само і комп'ютери вже заполонили наше повсякденне життя. Майже кожна сім'я має вдома такого «помічника», до того ж останнім часом стало доступним і підключення до мережі Інтернет: дуже зручно, корисно, та ще й стільки цікавого!
Не будемо розповідати про всі переваги, адже ви й самі їх знаєте, повернемось до дітей. Адже, прийшовши зі школи, вони мають купу часу до повернення батьків з роботи. Це раніше вони (тобто ми) бігли на вулицю пограти у сніжки, поганяти м'яча...
Сучасні діти майже весь вільний час проводять у компанії мобільного телефону чи комп'ютера. Власне, в тому, що тільки-но дитина навчилася ходити, вона вже з власної ініціативи прагне опанувати «техніку», немає нічого поганого, але ж дитяча цікавість і такі «дослідження» можуть закінчитися і не хеппі ендом. Добре, що сумні історії ми знаємо лише про чужих людей, але маємо зробити все, щоб цього не трапилося з нами та нашими близькими.
Ми не повинні забувати про небезпеку, яку приховує в собі всесвітня мережа. Саме тому 9 лютого відзначали Всеукраїнський день Безпечного Інтернету. Не стала винятком і наша Сватківська ЗОШ. Звичайно, хто ж краще розповість про те, що на Вас ТАМ чекає, як не викладач інформатики?
З 1 вересня в нашій школі цю посаду з гідністю займає Людмила Павлівна Чепурна, молодий педагог з безмірною фантазією і любов'ю до дітей.
Що таке безпечний Інтернет дізналися учні 5-11 класів, які вже вивчають інформатику. Враховуючи вікові особливості дітей, Людмила Павлівна пояснила, як створювалася «сітка», як у ній працювати і як захиститися від небезпеки.
Учні почули казку про «Безмежний ліс» і зрозуміли, як утворився Інтернет. За допомогою гри «Чарівний клубочок», який вони прокотили між собою, діти з'ясували, як люди поєднуються у великій «сітці», але й зауважили, що «ниточка» може з'єднати їх не тільки з гарними користувачами. Дуже повчальною і наочною стала розповідь про дівчинку, яка спілкувалася лише у мережі і зазнала біди, що не дозволила їй стати такою, як раніше (дітям запропонували уявити, що дівчинка - це скріпка, і розгинали її кожного разу, як з бідолахою траплялося лихо. Коли ж у кінці історії дівчинка захотіла повернутися до звичайного життя, ніхто не зміг зробити скріпку такою, як вона була спочатку).
Учні 11 класу почули романтичну і сумну історію про Олю, яка теж постраждала від віртуального спілкування, переглянули фільм «Безпека в Інтернеті», зробивши відповідні висновки.
Учні 8-9 класів самі підготували доповіді з теми, а найбільш творчі і талановиті прикрасили кабінет своїми малюнками та стінгазетами на відповідну тему. Після проведеної роботи можна з упевненістю сказати, що наші учні будуть отримувати від користування Інтернетом лише позитивні емоції Адже ми – за безпечний Інтернет.

Автор: В.О. Жигура, вчитель Сватківської ЗОШ, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 10:24 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації