Вхід | Реєстрація

Нові «швидкі» поїхали в Кобеляки, Білики і Світлогірське

Нові «швидкі» поїхали в Кобеляки, Білики і Світлогірське

На початку січня обласні інтернет-видання розповсюдили новину, що в Полтаві представили 103 машини екстреної медичної допомоги.

Зі слів голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова, цього року автопарк «швидких» мають оновити по всій області.

Спецавтомобілі були закуплені відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 22 травня 2019 року та відповідної Програми Президента.

Навесні минулого року Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф став учасником пілотного проекту, що передбачає новий механізм організації та надання екстреної медичної допомоги. На закупівлю санітарного автотранспорту з державного бюджету виділили майже 160 мільйонів.

Усього в межах пілотного проекту Полтавська область отримала 69 автомобілів класу В і 23 автомобілі класу С. Коштують такі спецавтомобілі від 1 900 000 до майже 3 000 000 гривень. На закупівлю автомобілів використали 150 600 000 гривень із Держбюджету та 50 200 000 — з обласного.

13 лютого в області побував прем’єр-міністр Олексій Гончарук. Під час його візиту пройшла презентація оновлення парку служби екстреної медицини. 10 швидких їздитимуть Полтавою, а 40 автомобілів уже передали на райони. Про це голова ОДА Олег Синєгубов повідомив у соцмережі.

«Оновлюємо парк швидких допомог на Полтавщині. Усе, як і обіцяв. Закупили 165 автівок Peugeot і Citroen, 23 з яких — це високотехнологічні реанімобілі. 40 автівок уже в районах, а 10 — сьогодні разом з прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком передали обласному Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Ще 115 авто перебувають на оформленні. А до недавнього часу дорогами Полтавщини їздили лише 120 «швидких», половина — на 90 % зношені «Газелі» й УАЗи», — йдеться у дописі голови Полтавської ОДА.

 

Три санітарні авто на район

У середу, 12 лютого, працівники Кобеляцького підрозділу екстреної медичної допомоги отримали три спецавтомобілі.

Як розповів Сергій Семенов, начальник транспортної служби округа №2 Кременчука, санітарні авто створені на базі повноприводних мікроавтобусів Сітроен та Пежо. «Швидкі» передають у відділення екстреної меддопомоги Кобеляк, Біликів і Світлогірського.

Санітарні авто обладнані сучасною апаратурою (кардіограф, дефібрилятор, апарат штучного вентилювання легень), для транспортування хворих передбачені ноші, пересувний візок, для важкотравмованих — надувний матрац, щоб бригада медиків мала змогу оперативно надати невідкладну допомогу.

Керівник підрозділу екстреної меддопомоги Іван Супруненко та голова райдержадміністрації Дмитро Сироватка привітали медиків та водіїв із отриманням спецавтомобілів і вручили ключі та документи.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2020, 19:22 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. Ltava / 13 лютого 2020, 06:37
Гарна справа та маленьке уточнення - кошти платників податків і вішати медалі на шию влади я б не спішив :))
2. Filon / 13 лютого 2020, 15:43
1.Ltava
«вішати медалі на шию влади я б не спішив»

Ага. І ще уточнення. Взагалі це не є заслугою «зеленої» влади. Це ще відголос «злочинного» режиму Порошенка. Нинішні ще нічого нікому не дали.
3. Lion2020 / 13 лютого 2020, 16:09
Як завжди показуха за наші гроші!
4. Beri Mor / 13 лютого 2020, 19:03
2.Filon
«олос «злочинного» режиму Порошенка. »

Чого ЗЛОЧИННОГО в лапках???

Змінено 13.02.2020, 19:04
5. Ltava / 13 лютого 2020, 20:14
4.Beri Mor
«Чого ЗЛОЧИННОГО в лапках???
»


А що злочини доведені в судовому порядку?
6. Fed654Frumos / 13 лютого 2020, 20:49
А в нас є судовий порядок?Це новина!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації