Вхід | Реєстрація

Голова адміністрації перевірить прийняті раніше рішення на законність

Голова адміністрації перевірить прийняті раніше рішення на законність

Принаймні, це йому порадив першочергово зробити очільник ОДА.

5 лютого голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов представив свого колегу, який очолить Новосанжарську РДА. Ним став виходець із Малого Кобелячка Владислав Васюта, який нині проживає в Полтаві.

Представлення розпочалося з кількагодинним запізненням. Тому очільник ОДА попросив вибачення у всіх присутніх. Він зачитав розпорядження Президента від 31 січня про призначення Владислава Васюти на посаду голови райдержадміністрації.

— Ми чекали цього призначення довгий час. Адже відсутність однієї з відповідних гілок влади, яка має бути поряд із органами місцевого самоврядування, досить істотно позначається на діяльності всього району. Особливо в тих умовах, коли продовжується реформа децентралізації, коли приймався бюджет 2020 року. Нам не вистачало співпраці на місцях.

Олег Синєгубов закликав колегу встановити співпрацю з органами місцевого самоврядування, районною радою, попрохав у їх представників підтримки і взаємодії.

Також Синєгубов повідомив, що відразу після його призначення, за вказівкою Президента, розпочався аудит у облдержадміністрації. І попрохав Владислава Васюту перевіряти всі факти на предмет ефективності, законності прийнятих раніше рішень, наслідки яких можуть негативно позначитись на діяльності району. Адже подібні звістки в ОДА надходять. І це неправильно, адже райони мають функціонувати ефективно.

— Повернуся також до реформи децентралізації. Ми маємо її завершити. Коли ми подаємо пропозиції щодо перспективного плану, то складається враження, що людей два-три роки ніхто не чув і нічого не роз’яснював. Адже був час об’єднатися і працювати. А коли люди приходять і кажуть «дайте нам шанс», то давайте будемо серйозними — шанс був із 2015 року. А тепер вирішується воля держави. Ті громади, що утворені з двох-трьох сільських рад і є неспроможними за різними критеріями (кількість населення, площа, кількість дітей), вони ефективно розвиватися в такому форматі не зможуть, — зазначив голова ОДА.
Владислав Васюта подякував Президенту і голові облдержадміністрації за довіру, надану йому:
— У цьому районі я народився, виріс, працював на землі. Мені близькі проблеми людей. Я прикладу максимум зусиль, аби виправдати цю довіру.

Голова районної ради Геннадій Супрун привітав Владислава Васюту з призначенням, побажав успіхів та запевнив, що депутатський корпус готовий до співпраці з РДА та розраховує на підтримку області.
Наостанок Олег Синєгубов сказав голові РДА:

— Віднині ви — людина Президента і особисто відповідаєте за той стан справ у районі, який є. Тобто, ніхто не буде закривати очі на певні недоліки в роботі. Це ваша персональна відповідальність.

Далі перейшли до питань.

Голова Руденківської громади Сергій Головко попрохав прийняти представників ОТГ у облдержадміністрації:

— Я вважаю, що останнє слово щодо перспективності громади — за нами. Упевнений, після зустрічі ви з нами погодитися.

Олег Синєгубов пообіцяв прийняти руденківців наступного тижня.

Очільник Малоперещепинської ОТГ Анатолій Троян передав лист:

— Возимо-возимо ці листи, та я не впевнений, що вони до вас доходять. Я у вас був і ви мені пояснили, що ми ніхто.

— Я сказав, що вам потрібно укрупнюватися, — відповів Синєгубов.

На завершення зустрічі голова ОДА порадив Владиславу Васюті провести найближчими днями прийом громадян, аби зрозуміти настрої і нагальні потреби.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 лютого 2020, 17:11 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації