Вхід | Реєстрація

Двом дітям–сиротам придбали квартири

Двом дітям–сиротам придбали квартири

Жителів Кобеляцького району за державні кошти забезпечили житлом.

У червні минулого року Кабінет Міністрів затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим, цільове призначення якої — придбання житла дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування.

— Якщо раніше на забезпечення житлом могли претендувати лише діти-сироти, то в 2019‑му це право отримали і діти, позбавлені батьківського піклування, — говорить Оксана Вовк, заступник начальника управління соцзахисту населення Кобеляцької райдержадміністрації.

Зі слів Оксани Вовк, механізм отримання компенсації на придбання житла наступний. Діти, які підпадають під вказані категорії, звертаються в центр соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді. Далі вони подають заяву про придбання житла або про виплату грошової компенсації до органу соцзахисту населення за місцем перебування на квартирному обліку. Житло (приватний будинок або квартира), яке вони бажають придбати, має знаходитися в межах області. Кошти перераховуються в уповноважений банк і мають бути використані за цільовим направленням протягом року. Житло купується шляхом укладення договору купівлі-продажу. Договором передбачається накладення заборони на відчуження такого житла протягом десяти років.

Право придбати квартиру мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років, але не старші 23 років.

Розпорядником державної субвенції являються структурні підрозділи з питань соціального захисту населення. Хто саме з претендентів отримає нове житло, визначають спеціально створені комісії, які вираховують порядок черговості взяття на квартирний облік дітей цієї категорії.

— У 2019‑му з державного бюджету в районний надійшли 653 232 гривні для придбання житла дітям обох соціальних категорій, — каже заступник начальника УСЗН. — За ці кошти працівники управління придбали дві квартири дітям-сиротам, які проживають у Кобеляцькому районі. Жителю Золотарівської сільської ради Роману Голтвянському купили квартиру в Кобеляках. Людмилі Богдановій, мешканці Бутенківської громади, придбали житло в Кременчуці.

Також Оксана Вовк додала, що зараз на черзі перебувають 15 осіб, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та потребують покращення житлових умов.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2020, 10:08 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації