Вхід | Реєстрація

Олег Коваль: «Усі дитячі будинки країни стануть медичними закладами»

Олег Коваль: «Усі дитячі будинки країни стануть медичними закладами»

В Україні 38 дитячих будинків, що належать до сфери управління МОЗ, стануть на 100% медичними чи реабілітаційними. Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики Олег Коваль на селекторній нараді з питань влаштування дітей у сімейні форми виховання. У нараді взяли учать заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко, працівники Департаменту соціального захисту населення, Департаменту охорони здоров’я та служби у справах дітей облдержадміністрації.

«У результаті медичної реформи на дитячі будинки, в яких живуть діти до 3 років, чекає трансформація. Вони не зникнуть, а всі стануть медичними закладами, тобто в них перебуватимуть хворі діти, ті, що потребують реабілітації, – повідомив Олег Коваль. – Тобто здорові діти з цих закладів мають бути влаштовані в сім’ї, будинки сімейного типу чи патронатні родини».

Заступник міністра соцполітики дав доручення регіонам провести детальний аналіз щодо дітей із цих закладів: за статусом, станом здоров’я. Через два тижні в Києві відбудеться нарада щодо створення патронатних сімей в областях. Олег Коваль розповів, що Міністерство працює над змінами системи патронатного виховання, зокрема спрощення процедури створення патронатних сімей і запровадження дієвого механізму контролю за умовами перебування дітей у сім’ї патронатного вихователя.

«Інтернати та будинки дитини не випадково ми називаємо місцями несвободи. Маємо усвідомити, що гарних інтернатів немає ніде. Ця система виховання застаріла та травмуюча для дитини до 3 років, – розповів Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба. – Нема жодного регіону в Україні, який би не зміг створити належні умови виховання для дітей із цих закладів поза дитячими будинками. Якщо брати статистику, то майже 600 дітей за рік повернуті батькам; більшість вихованців дитбудинків влаштовані в сімені форми виховання. Але в деяких областях за 2019 рік не з’явилося жодної патронатної сім’ї, тому над цим треба працювати».

На Полтавщині вже створено 4 патронатні сім’ї, які тимчасово опікуються дітьми, що потрапили у складні життєві обставини. За 2019 році через них пройшло 23 дитини: деякі повернулися в біологічну сім’ю, а деяким дітям, за результатом патронату, надали статус для усиновлення та влаштування у сімейні форми виховання. Нині в патронатних сім’ях Решетилівського, Козельщинського, Хорольського та Диканського районів перебуває 4 дитини.

 

Довідка

У Полтавській області є один заклад МОЗ – Кременчуцький обласний спеціалізований будинок дитини. У ньому перебуває 110 дітей до 6 років: 64 сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, ще 46 малюків потрапили в дитячий будинок за заявою батьків.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2020, 16:33 | Полтавщина | Суспільство
1. Ltava / 18 лютого 2020, 17:42
"..........У Полтавській області є один заклад МОЗ – Кременчуцький обласний спеціалізований будинок дитини. У ньому перебуває 110 дітей до 6 років: 64 сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, ще 46 малюків потрапили в дитячий будинок за заявою батьків...........""""""""

Викиньте їх нарешті на вулицю та покращіть свої показники:((
2. orakul / 18 лютого 2020, 18:06
1.Ltava
«Викиньте їх нарешті на вулицю та покращіть свої показники»

Та таке ти придумав. А на органи. А ще, на продаж - в ЄС підарам підуть.Посилання на www.youtube.com
3. Ltava / 18 лютого 2020, 18:39
2.orakul
«Та таке ти придумав. А на органи. А ще, на продаж - в ЄС підарам підуть.»


Теж варіант :((
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації