Вхід | Реєстрація

Прощавай, партіє

З власного досвіду можу констатувати, що багатьох кобелячан політика вже давно не цікавить, вони вже у ній заплуталися. Але саме апатії людей і добиваються ті, хто нами править. Вірно ставить Андрейко питання про активність громади, бо так нас всіх поодинці і знищать, як поодинці і селами знищували у 33-ому році. Вічним методом, поділяй і володарюй. На захисті «маленьких українців» повинна б стояти місцева влада, так зване, місцеве самоврядування. Крім вирішення питань місцевого значення, вона повинна б захищати нас, зокрема, від свавілля і беззаконня центральної влади, зменшувати і пом’якшувати «непопулярні рішення», про які зараз заговорили. Щоб чогось у країні досягти, повинні працювати її закони, інакше навіщо тоді взагалі законодавчий орган, якщо вони не діють або порушуються. Найбільша біда в тім, що закони порушуються не тільки місцевою, а й центральною владою, навіть, самим законодавчим органом. От Конституцією України встановлено термін повноважень для місцевих голів — 4 роки, а Верховна Рада відміняє вибори на невизначений термін, при цьому порушуючи Конституцію України і скасовуючи свою власну постанову. Причому, нами обрані депутати пояснюють свої дії відсутністю коштів і турботою про людей. Варто було б запитати, а про що думали раніше, приймаючи постанову про проведення виборів. Тоді були кошти? Восени минулого року я отримала відповідь голови комітету ВР з питань місцевого самоврядування про відмову в проведенні перевірки діяльності міської ради у зв’язку з відсутністю коштів та призначенням чергових виборів. Мовляв, нічого витрачати бюджетні кошти на відрядження, все одно призначено проведення виборів на травень 2010 року. Виходить, що вибори перенесені на невизначений термін і місцева влада може надалі робити все, що заманеться. Більше того, нова постанова парламенту ще більше «скаламучує воду» для успішного «лову рибки» місцевими можновладцями. Тут вже й прокуратура не розбереться. Сміливо можна пояснювати скаржникам, що, згідно постанови, міський голова, мовби, й голова, а от згідно Конституції, він вже й не голова, бо термін його повноважень вийшов. Це й було потрібно для деяких зацікавлених владних політиків.
Але навіщо тоді Президенти і депутати складають присягу на вірність народу і Конституції?
Мені один знайомий говорив, що влада почне слугувати країні і народу лише тоді, коли президенти будуть складати присягу на Конституції, а не на релігійних книгах. А то якось незрозуміло виходить, з одного боку релігія від держави відокремлена, а з іншого…?
Олександр Андрейко пропонує провести збори громади і я його підтримую. Але його апелювання до партій, то марна справа. На всі ці партії у народу вже алергія. Не дарма ж сам Андрейко залишив лави партії,  у якій перебував, бо, мабуть, на власному досвіді переконався чого вона варта. Вийшов з іншої партії Ігор Філоненко, також, мабуть, у чомусь засумнівавшись. Подібний вчинок і я думаю зробити, бо не бачу ніякої підтримки з боку політичної сили, у якій перебуваю. Я вже декілька років намагаюся добросовісно виконувати свої депутатські обов’язки перед громадою та захищати права громадян, але чи допомогла мені моя партія? Нічого подібного! Ніякої підтримки, хоча б словом чи виступом у ЗМІ, чи в інший спосіб. І виходить, що політичні партії створені для підтримки кланів на виборах і захисту їхніх інтересів, а також - як лохотрон для електорату. Крім партії «Свобода» та КПУ, всі вони не несуть ніякої ідеології. От поясніть самі собі, в чому відмінність партії «Х» від партії «У» чи партії «Z». Не зрозумієте, навіть почитавши їх статути і програми. А хто їх із виборців читає? А знаєте скільки тих партій? У нашому районі осередків різних партій зареєстровано більше ніж півсотні.
Тому моя думка, — вибори до органів місцевого самоврядування повинні проводитися персонально, а не по партіям. Може такий підхід змінив би відношення депутатів місцевих рад до своїх виборців, підвищив рівень їх відповідальності, підзвітності. Тому одним із пунктів резолюції запропонованих Андрейком зборів, якщо їх вдасться провести, повинно бути звернення до Верховної Ради України з пропозицією внести відповідні зміни до виборчого законодавства щодо проведення місцевих виборів на позапартійній основі з прозорим і зрозумілим механізмом їх відкликання.

Автор: Депутат міськради Людмила Пряхіна, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 12:04 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації