Вхід | Реєстрація

На карті Новосанжарського району з’явиться нова ОТГ?

На карті Новосанжарського району з’явиться нова ОТГ?

Нова адміністративно-територіальна одиниця утвориться внаслідок об’єднання двох уже існуючих громад.

У минулому номері тижневика була надрукована стаття «Руденківську ОТГ можуть приєднати до Новосанжарської». У ній розповідалося, що Руденківська та Малоперещепинська громади можуть припинити своє існування, внаслідок примусового приєднання до Новосанжарської ОТГ. Таку інформацію повідомив руденківський сільський голова Сергій Головко. Йому стало відомо, що обидві громади виключені з перспективного плану розвитку територій Полтавської області. У межах району мають залишитися Нехворощанська і Драбинівська ОТГ, а Руденківська, Малоперещепинська і вісім необ’єднаних сільських рад відійдуть до Нових Санжар. Про можливі майбутні зміни в адміністративно-територіальному устрої Новосанжарського району Головко дізнався з інсайдерських джерел, посадовці облдержадміністрації розробляли новий поділ без участі представників створених громад.

Під час представлення нового керівника Новосанжарської райдержадміністрації Сергій Головко домовився з очільником ОДА Олегом Синєгубовим про зустріч, яка мала відбутися в п’ятницю, 14 лютого.
Як розповів голова Руденківської громади, його прийняла керівник Департаменту економічного розвитку Олена Онупко, яка займається в облдержадміністрації питаннями децентралізації. Вона пообіцяла організувати зустріч із заступниками голови ОДА.

— Я спілкувався з колегою із Малоперещепинської ОТГ Анатолієм Трояном щодо можливого об’єднання громад. Він підтримав такий варіант і погодився зібрати депутатів для обговорення. Адже від нас вимагають укрупнення. Територія обох громад після об’єднання становитиме близько 300 кілометрів, кількість населення — більше 7 000, — говорить Сергій Головко.

Тепер черга за обласними посадовцями і представниками Мінрегіону. Адже Олег Синєгубов неодноразово заявляв, що добровільне об’єднання тривало з 2015 року. Та й не відомо, чи підтримають об’єднання жителі й депутати обох громад.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2020, 10:14 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації