Вхід | Реєстрація

Андрій Река прохав у депутатів землю

Андрій Река прохав у депутатів землю
25 лютого відбулася чергова сесія Новосанжарської селищної ради.
До початку засідання депутати і селищний голова Андрій Река обговорювали найбільш актуальну того дня подію — інавгурацію новообраного Президента Віктора Януковича. Деякі з присутніх навіть прохали пришвидшити розгляд питань сесії, аби після її закінчення встигнути на телевізійну трансляцію.
— Ну, давайте ми тут будемо президентами, а вони хай там, — підсумував Андрій Река і закликав депутатів до роботи.
На порядку денному цього разу було всього п’ять питань. Із кількома з них депутатів ознайомила головний бухгалтер селищної ради Віра Панченко. Оскільки питання ретельно обговорювалися напередодні на комісіях, то зауважень її виступ не викликав. До того ж, усім депутатам були роздані наочні діаграми видатків та доходів за 2009 рік. З цих діаграм можна було легко простежити «що» і «звідки» бралося і «куди» йшло. Наприклад, найбільшою статтею доходів лишився прибутковий податок, який склав 50 % від усієї суми. А найбільше видатків із селищного бюджету пішло на освітянську галузь — 56,7 %. Тоді як, до прикладу, на благоустрій — всього 16,1 %. Порівняно із минулим роком стаття видатків зросла приблизно на 100 тисяч гривень.
— Ціни ростуть! — коментує Андрій Река. — Витратили більше, а зробили менше. Та ми і цього б не зробили, якби не ентузіазм наших людей.
Аби збільшити надходження до селищного бюджету, депутат Зінаїда Кулєшова запропонувала проводити рейди на новосанжарському ринку. І таким чином боротися із «базарними монополістами» та неплатниками містового. Але Андрій Река зауважив, що проведення рейдів є компетенцією спеціальних установ, які депутати, в свою чергу, просто можуть інформувати про такі порушення.
Потім Віра Панченко повідомила, що селищна рада, як і всі «бюджетники», зараз живе з 1/12 щорічного фінансування. На тому грошові питання закінчились.
Далі депутати дали дозвіл на створення при селищному комунгоспі дочірнього підприємства «Комунтех». А також продовжили договори оренди приміщень із цілим рядом селищних підприємців.
Наостанок депутати розглянули та затвердили «земельні» заяви. Була серед них і одна досить незвичайна. Про надання ділянки площею 20 соток на луках неподалік РЕМу депутатів прохав… Андрій Река.
— Ви ж знаєте, що Президент дав мені звання «Заслужений природоохоронець України»? — спитав депутатів мер. — Так от, я хочу взяти цю ділянку і посадити на ній які тільки є породи дерев. Зрозуміло, що мені потрібно ще кучу інстанцій обійти і взяти у них дозволи, але спочатку ви маєте затвердити цю заяву.
Депутати дозвіл дали. Сесія закінчилась. Деякі депутати побігли по своїх справах, а решта лишились дивитись по телевізору інавгурацію.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 12:05 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації