Вхід | Реєстрація

Експрес-сесія по-новосанжарськи

Експрес-сесія по-новосанжарськи
27 лютого відбулося засідання двадцять п’ятої сесії Новосанжарської районної ради п’ятого скликання. Районні депутати цього разу були напрочуд лояльними і розглянули питання у рекордно короткий час.
Взагалі, ця сесія була досить незвичайна вже тим, що її скликали у номінальний вихідний — суботу. Все інше було більш звичним. Як, наприклад, вже традиційне запізнення голови районної ради Юрія Лебедина. Цього разу — на двадцять хвилин. Щоправда, наприкінці засідання Юрій Якович попрохав у присутніх вибачення за це запізнення і виявив готовність кожному бажаючому пояснити причину затримки.
Так само традиційними були вітання. Спочатку — депутату Миколі Харченку з приводу нагородження Почесною грамотою Верховної ради за досягнення у сільському господарстві. Потім — воїну-афганцю Владиславу Кондрашову, якому Юрій Лебедин вручив Почесну грамоту районної ради.
Далі почався, власне, розгляд дванадцяти питань порядку денного. Хоча спочатку голова районної ради також традиційно порадував тонкою іронією. Цього разу — з приводу політичного бедламу в країні.
— С учётом выборов весной — мы собираемся, наверное, в один из последних разов, а с учётом выборов непонятно когда — мы в самом разгаре своей депутатской деятельности, — посміхнувся Юрій Лебедин.
В порядку денному сесії цілих п’ять питань відвели начальнику фінансового управління РДА Любові Кибкало. Вона, як завжди, сумлінно починала доповідати по кожному із них, але її зупиняв Юрій Лебедин.
— Вопросы к докладчику есть? — цікавився голова райради.
Питань до доповідача у депутатів не було. А оскільки питання ретельно вивчалися на комісіях, то залишалося провести формальну процедуру голосування. Її депутати із задоволенням і здійснювали. Не затримали довго народні обранці і свого колегу — голову бюджетної комісії Юрія Свердлова та проголосували за три питання, з яких він доповідав.
Дещо довше затрималася на трибуні директор Новосанжарського центру зайнятості Лариса Палько. Вона, зокрема, повідомила, що, не дивлячись на кризу і політичні негаразди, заборгованості з виплат по безробіттю в районі немає.
Далі депутати внесли зміни до районної екологічної програми — додали до неї будівництво каналізації будинку в Полузір’ї, яке буде здійснюватися за рахунок фінансування з обласного фонду. Потім затвердили передачу в оренду підприємцям ряду приміщень. Продовжили термін трудових контрактів із керівником центральної районної бібліотеки Ларисою Бесараб та директором Новосанжарської ДЮСШ Юрієм Стрюком. До речі, цією ж сесією були прийняті деякі зміни в статуті дитячо-юнацької спортивної школи. Зокрема, відтепер у ній юні спортсмени займатимуться і таким видом спорту, як дзюдо. Ще одним голосуванням депутати дали дозвіл на будівництво базової станції МТС за межами населеного пункту на території Сухомаячківської сільської ради.
Варто зазначити, що ще однією головною відмінністю сесії від багатьох попередніх була її спокійність і нескандальність. Цю благодать порушила лише депутат-опозиціонер Світлана Джала своїм запитанням.
— У грудні 2009‑го року в районній раді давали премії! Кому? За що? Адже зараз криза! І чому ми тепер маємо це затверджувати? — поцікавилась Світлана Михайлівна.
— Якщо ви адресуєте це мені, то я протягом року премій не отримував, — парирував заступник голови райради Борис Федоренко.
— Насколько я знаю, никого особо не выделяли, — втрутився Юрій Лебедин. — Дали всем по 50 %. Туда не написали только Лебедина. Немає в списках.
На цьому мікроінцидент було вичерпано. Ще однієї особливістю сесії була відсутність «Різного». Але з цього приводу ніхто не сумував. І повідомлення Юрія Лебедина про закриття сесії більшість депутатів зустріли радісними усмішками. Цього разу засідання тривало всього сорок п’ять хвилин. Чекаємо нових рекордів.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 12:07 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації