Вхід | Реєстрація

Виявлено ще 40 хворих на туберкульоз

Виявлено ще 40 хворих на туберкульоз
Цього разу голова Кобеляцької міської ради ветеранів Олександр Живулько планував познайомити членів організації з лікарем-рентгенологом Тетяною Вільховою та начальником Кобеляцького відділу РАЦС Іриною Бутко. Проте, наприкінці зустрічі перед присутніми несподівано виступив ще один гість…
Першою до слова запросили лікаря-рентгенолога Тетяну Вільхову, яка обширно розповіла про рентген-апарати та флюорографи, а потім навела статистику. Так, за 2009 рік в районі виявлено сорок хворих на туберкульоз легенів. Озвучивши такі страшні цифри, лікар попрохала обов’язково проходити флюорографію раз на рік.
Тетяна Миколаївна нагадала, що рентген-кабінет у поліклініці для пацієнтів працює з восьмої ранку і до третьої години дня. Також вона наголосила, що рентген зубів проводиться у кабінеті флюорографії. Трапляються ситуації, коли пацієнти стоять у черзі до рентгенкабінету, а потім говорять, що їм потрібно зробити знімок зуба. Як наслідок — людина даремно витратила час.
Лікар виділила окремо кілька хвилин обговоренню такої серйозної хвороби, як остеохондроз. Вона відзначила, що 25 відсотків інфарктів розвиваються на основі остеохондрозу, тому не варто нехтувати лікуванням. У початковій фазі захворювання пацієнти,  зазвичай, скаржаться на дискомфорт у хребті, втомлюваність наприкінці робочого дня та неможливість виконувати важку роботу. Якщо хтось із читачів спостерігає подібні симптоми, радимо обстежитись вже зараз, щоб потім не жалкувати — наступні етапи хвороби набагато серйозніші.
За минулий рік виконано 21 432 флюорографічних та 14 079 рентгенологічних обстежень. Можна лише уявити, в якому темпі працюють лікарі.
Наступною перед ветеранами виступила Ірина Бутко, яка розповідала про роботу районного відділу реєстрації актів цивільного стану.
Ірина Андріївна підкреслила, що з кожним роком спостерігається невеликий зріст народжуваності в районі. Паралельно смертність вища майже втричі, кожного року помирає близько тисячі осіб. Відносно розлучень, начальник відділення РАЦСу, для прикладу, розповіла історію: «Одне подружжя подало заяву на розірвання шлюбу. Діток у них не було. Ми, згідно законодавства, дали їм місяць на примирення. Через цей термін вони прийшли. Проте своєї черги не дочекались. Пішли та й живуть. Ми потім телефонуємо, запитуємо — де поділись, а вони відповіли, що передумали. Дай Бог, щоб вдавалося більшості пар знаходити вихід із складних ситуацій та бути щасливими!»
Зазвичай, після виступу двох гостей, зустріч закінчується. Цього разу перед членами ветеранської організації ще виступив заступник голови громадської організації «Сила громади» Ігор Філоненко. Він розповів присутнім про проблеми, якими на цей час займається громадська організація та в загальному ознайомив із завданнями, які ставить перед собою «Сила громади». Ветерани підтримали починання громадської організації і обіцяли в усіх добрих справах допомагати.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 12:09 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації