Вхід | Реєстрація

Як медики надають медичну допомогу в умовах обсерваціїу санаторії «Нові Санжари»

Як медики надають медичну допомогу в умовах обсерваціїу санаторії «Нові Санжари»

Як у медичному центрі Національної Гвардії України «Нові Санжари» відбувається медичний нагляд за громадянами, які прибули з Китаю в період обсервації, та хід надання необхідної медичної допомоги новосанжарцям, постійно контролює керівництво Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА.

Нагадаємо, що у зоні обсервації розгорнуто оперативний штаб. З першого дня і до сьогодні директор ДОЗ Віктор Лисак, начальник відділу мобілізаційної роботи та медицини катастроф ДОЗ Володимир Мохначов, лікарі-епідеміологи, вірусологи, науковці пильно виконують кожен свої функції, спостерігаючи за громадянами, які прибули з Китаю.

Медики постійно перебувають в обсервації з евакуйованими. Двічі на день вони проводять медико-санітарне спостереження всіх людей. У разі погіршення їхнього стану здоров’я або появи симптомів, які можуть свідчити про розвиток гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, їх буде госпіталізовано до інфекційного стаціонару. У такому випадку, в боксовому відділенні їм буде надано медичну допомогу і здійснено подальшу діагностику. Зараз жодних симптомів  у евакуйованих людей немає. У разі, якщо під час ізоляції у когось із евакуйованих буде підтверджено захворювання через коронавірус, термін перебування всіх інших подовжиться ще на 14 днів з моменту ізоляції виявленого пацієнта.

Працівники лабораторних центрів МОЗ України в спеціальних костюмах біологічного захисту почергово знаходяться в новосанжарському медичному центрі. Вони раз на три дні здійснюють  забір зразків у тих, хто перебуває в обсервації, щоб мати можливість зробити тест на наявність коронавірусної інфекції COVID-19. Всі зразки регулярно доставлятимуться до Києва на дослідження.

Володимир Мохначов у своєму пості в соцмережі «Фейсбук» заспокоїв: «Станом на 12.00 годину 24 лютого жоден громадянин, який прибув з Китаю до Нових Санжар, та міністр Скалецька не залишили обсерваційну територію. У жодного з них немає ознак респіраторно-вірусної інфекції. Не піддавайтеся провокації, бережіть себе!»

У зв’язку із сезонним збільшенням захворюваності населення на ГРВІ, необхідністю надання фахових консультацій громадянам, в тому числі, з причин, викликаних соціальною напругою в регіоні, в Новосанжарській центральній лікарні відкрито 2 лікувально-діагностичні кабінети. Щоденно, з 8.00 до 18.00 годин громадяни можуть звернутися для одержання  консультації обласних спеціалістів та психолога щодо стану здоров’я при респіраторних проявах. Кабінети розташовані на першому поверсі центрального корпусу лікарні (біля фізкабінету).

Як розповіли заступник головного лікаря з медичної частини КНП «Новосанжарська центральна районна лікарня» Сергій Павловський та директор КП «Полтавська обласна інфекційна лікарня Полтавської обласної ради» Наталія Свириденко: «Сьогодні розпочалася низка зустрічей, запланованих за спільною ініціативою керівництва обласної та районної державних адміністрацій. Спілкуємося, допомагаємо, роз’яснюємо про особливості профілактики коронавірусної інфекції COVID-19 місцевим педагогам, вихователям та батькам Новосанжарського навчально-виховного комплексу та дитячих садочків».

На тлі останніх днів у Нових Санжарах відбулася радісна подія – на оперативне чергування Новосанжарської підстанції Центру екстреної медичної допомоги заступили бригади на нових нещодавно отриманих сучасних санітарних автомобілях.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2020, 15:26 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації