Вхід | Реєстрація

В Кобеляках затримали продавців наркотиків

Проблема наркоманії вже давно є спільною як для великих мегаполісів, так і для маленьких сіл. На жаль, наркотики вживають і продають скрізь, по всій Україні. Не є виключенням і Кобеляки. Тиждень тому співробітники міліції затримали у райцентрі наркодилера, який розповсюджував амфетамін.
Вікіпедія (вільна енциклопедія) так дає визначення цьому наркотику. Амфетамін — сильний синтетичний стимулятор. Вперше почав застосовуватися в роки Другої світової війни для подолання втоми у солдатів. В 1970‑х лікарі призначали цей препарат для зниження апетиту і маси тіла, а також як антидепресант. Має серйозні побічні дії у вигляді психологічного звикання і неспокійної поведінки, зараз застосовується в медицині дуже обмежено. Крім амфетаміну, наркомани вживають і метамфетамін. Він має такий самий вплив на центральну нервову систему, але надходить у мозок набагато швидше. Також значно швидше викликає залежність. Цей вид наркотиків ковтають, вводять внутрішньовенно або вдихають через ніс. Його найчастіше приймає молодь, яка любить танцювати і веселитись на дискотеках і в нічних клубах.
Про те, що амфетамін розповсюджують і в Кобеляцькому районі, чутки ходили вже давно. Але донедавна правоохоронцям не вдавалось «накрити» продавців цього небезпечного наркотику. Аж до 20 лютого 2010 року.
Як повідомила редакції «ЕХО» Віра Гомонюк, співробітник Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ, цього дня група правоохоронців провела обшук на квартирі жителя Кобеляк, громадянина С., 1984 року народження. І виявила в його помешканні 8 пакунків амфетаміну. Наркотик вже був розфасований для збуту. Одночасно був проведений обшук і в будинку співмешканки наркодилера, громадянки Р., 1983 року народження. У цієї молодої жінки також знайшли амфетамін. Перед проведенням згаданих дій, співробітники міліції задокументували 4 факти збуту наркотиків вказаною «солодкою парочкою».
В операції по затриманню наркодилерів взяли участь співробітники відділу по боротьбі із незаконним обігом наркотиків Іван Савченко та Сергій Безручко разом із дільничними інспекторами міліції Олександром Коліньком та Валерієм Нестеренком.
По даному факту порушено кримінальну справу за ознаками статті 37, частини 2 Кримінального Кодексу України. Зараз слідчий Сергій Вільховий проводить слідство. Зокрема, встановлюються шляхи надходження амфетаміну в Кобеляки та місце його виготовлення.
Вартість вилученої забороненої психотропної речовини становить близько 4000 гривень.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2010, 12:15 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації